Műfüves pályát avattak Vértesszőlősön

2014. május. 03., 12:24   |    

Műfüves pályát avattak Vértesszőlősön

Harminchat millió forintból épült meg a Vértesszőlősi SE 20x40 méteres műfüves labdarúgópályája. A beruházás költségeihez a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hetven százalékkal járult hozzá.

Az avatón Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, az MLSZ elnöki tanácsadója elmondta: társaival együtt "libalegelőn" kezdte pályafutását, akkoriban azt sem tudták, hogy mi az a műfű. Ma már adottak a körülmények ahhoz, hogy a kistelepülések pályáiról is egyre több Dzsudzsák Balázs, esetleg Ronaldo vagy éppen Messi kerüljön ki. De az sem baj, ha "csak" azért fociznak, mert szeretik ezt a játékot. A sportvezető kívánta, hogy a Vértesszőlős jelenleg megyei első osztályban szereplő csapata minél előbb NB II-es legyen...

Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója arról szólt, hogy az elmúlt három és fél évben gombamód szaporodtak a pályák. Megyénkben 13 olyan, műfűvel ellátott pálya épült, amelyhez a labdarúgó-szövetség 70 százalékkal járult hozzá a munkálatok költségeihez. Az igazgatóság vezetője hozzátette: az MLSZ jelentős mértékben támogatja az amatőr csapatokat. Most már arra lesz szükség, hogy a sportvezetők és játékosok tegyenek meg mindent az eredményesség érdekében.


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok