Női futsal: Csak megnehezíteni tudtuk az oroszok dolgát

2014. május. 06., 18:59   |    

Női futsal: Csak megnehezíteni tudtuk az oroszok dolgát

Női futsalválogatottunk a moszkvai Győzelem Napja nemzetközi torna első mérkőzésén 3-1-es vereséget szenvedett Oroszország ellen.

A mérkőzés előtt számítani lehetett rá, hogy az orosz válogatott, melyet Tolnán és Dunaújvárosban legyőzött női csapatunk, nem ugyanazzal a játékoskerettel áll ki a találkozóra, mint néhány hónappal ezelőtt. Akkor több fiatal került az oroszok keretébe, most azoké a meghatározó játékosoké volt a főszerep, akik a februári női futsal vb-n bronzérmet szereztek, döntetlent játszva többek között az aranyérmes brazilokkal. A mérkőzés folyamán taktikánk a folyamatos agresszív letámadásra épült, melyet a Sito Rivera távollétében kinevezett szövetségi edző, a szintén spanyol Illa Jordi kért a csapat tagjaitól.

Az első félidőben a magyar csapat remekül kezdett. A folyamatos letámadásnak köszönhetően a 7. percben megszereztük a vezetést Megyes Ágnes révén, aki egy gyors labdaszerzést követően jutotta a hálóba a labdát (1-0). Ezt követően az oroszok is felvették a ritmust, de úgy szereztek két gólt, hogy ezeken kívül nagy helyzetük nem akadt (2-1). A második játékrészben, amíg erővel bírta, csapatunk ment előre, azonban a végére az egyenlítés érdekében felvállalta a csapat a nyílt játékot, talán túlságosan is, így az oroszok szereztek még egy gólt, kialakítva a végeredményt (3-1). A mérkőzésről pozitívumként elmondható, hogy a válogatott végig becsületesen küzdött erősebb riválisa ellen, és nyílttá tudta tenni a mérkőzést.

- Természetesen nem örülünk a vereségnek, de nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel, hiszen egy világszinten is jegyzett elitcsapat ellen értük el ezt a szoros eredményt. A lányok mindent igyekeztek visszaadni abból, amit az elmúlt időszakban tanultunk, merték vállalni a letámadást, nem játszottak alárendelt szerepet - mondta Illa Jordi a válogatott kinevezett edzője.

Oroszország – Magyarország 3-1 (2-1)
Magyarország: Vincze, Csepregi, Megyes, Radics, Szekér
Cserék: Bocsárdi, Ganczer, Varga, Bernhardt, Nagy, Újvári, Kovács
Gólszerzőnk: Megyes a 7.percben

A másik mérkőzésen: Spanyolország - Irán 2-0

A válogatott következő ellenfele szerdán a vb-ezüstérmes spanyol csapat lesz, magyar idő szerint 16:30-kor.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS