Női futsal: nem sikerült a bravúr a spanyolok ellen
Női futsal   |   Archívum   |   2014. május. 07., 20:37
Női futsal: nem sikerült a bravúr a spanyolok ellen

A moszkvai Győzelem napja torna második napján a világ egyik legjobb női futsalválogatottjával játszott a magyar csapat, amely az első félidőt gólnélküli döntetlennel zárta, de a második játékrészre elfogyott az ereje.

Az oroszok elleni tegnapi szoros vereség után (3-1), a rendkívül erős, a női futsal vb-n ezüstérmes spanyol válogatottal játszott női futsalválogatottunk. Sajnos már a mérkőzés elején láthatóvá vált, hogy a spanyol lányok rendkívül magas szintű technikai és taktikai tudással vannak felvértezve.

Az első félidőben folyamatos fölényben játszottak a spanyolok, ám a 10. perc után kijöttünk a szorításból és két lehetőségünk is adódott, de Megyes a kapu mellé gurított ígéretes helyzetben, Újvári emelése pedig pár centivel kerülte el a kaput. A spanyolok kissé tanácstalanná váltak, és hiába voltak technikai fölényben, kevés helyzetet alakítottak ki. Sokat elmond az első félidőről, hogy szabálytalanság nélkül tudták lehozni a nulla - nullát Vincze Anikóék.

Ami elég volt az első félidőben, az kevésnek bizonyult a másodikban. Nem a játékosok akaratával volt a baj, hiszen a csapat minden tagja becsülettel küzdött, azonban az idő múlásával kijött a felek közötti tudáskülönbség, a spanyolok frissebbek voltak, és öt gólt is sikerült szerezniük, ezzel 5-0-ra megnyerték a találkozót.

- Ismételten büszke vagyok a lányokra, hiszen egy nagyon intenzív mérkőzés utáni napon a világ legjobb csapata ellen kiválóan helytálltak. A spanyol csapatot a világ egyik legjobb edzője irányítja, a játékosok nagyon gazdag taktikai repertoárral felszerelve. Voltak lehetőségeink, de ma sajnos ezek kimaradtak, a második félidőben pedig már nem sikerült tartani az ellenfél játékosait. A kapu elé érkező spanyol játékosokat nem sikerült időben felvennünk, ennek egyértelműen kondicionális okai voltak. Ki kell emelni a lányok mentális hozzáállását, erre a jövőben bízvást lehet építeni - mondta a mérkőzés után Illa Jordi megbízott szövetségi edző.

Spanyolország – Magyarország 5-0 (0-0)

Magyarország: Vincze Anikó - Ganczer Hajnalka, Megyes Ágnes, Radics Ágnes, Szekér Anita
Csere: Bocsárdi Eszter, Csepregi Gabriella, Kovács Aliz, Újvári Krisztina, Varga Adél, Ganczer Hajnalka, Nagy Ágnes, Bernhardt Barbara

A torna utolsó napján, pénteken Iránnal mérkőzik meg a válogatott.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: magabiztos spanyol siker a második mérkőzésen
Futsal: magabiztos spanyol siker a második mérkőzésen

Női futsalválogatottunk második barátságos mérkőzésén 8-1-es vereséget szenvedett Spanyolországtól Madridban.

Futsal: a spanyolok érvényesítették a papírformát
Meccsbeszámoló
Futsal: női válogatottunk megnyerte a Visegrádi Négyek Tornáját

Női futsalválogatottunk második barátságos mérkőzésén 8-1-es vereséget szenvedett Spanyolországtól Madridban.