Ukrajna sem állította meg az U19-es válogatottat

2014. május. 14., 18:59   |    

Ukrajna sem állította meg az U19-es válogatottat

U19-es válogatottunk magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott Balmazújvárosban az ukránok elleni felkészülési mérkőzésen. Mervó Bence mesterhármast szerzett.

A mérkőzés első 15 percében az ukránok többet birtokolták a labdát, a magyar térfélen zajlott a játék, és néhány veszélyes lehetőség is adódott a kapunk előtt. Az első negyedóra után kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, és a 20. percben megszereztük a vezetést: a Bobál Gergely ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Kalmár Zsolt magabiztosan értékesítette (1-0). Öt perccel később megdupláztuk az előnyt, Kalmár bal oldali szabadrúgása után nem tudtak felszabadítani a védők, Mervó Bence pedig 7 méterről a jobb sarokba passzolt (2-0).

Az ukránok mezőnyben nem játszottak alárendelt szerepet, néhányszor sikerült zavart okozni a védelmünkben, de a gólszerzésben mi jeleskedtünk: a 36. percben Kalmár a jobbösszekötő helyéről ívelt a bal oldalra, Varga Szabolcs a jobb kapufa mellől visszafejelte a labdát középre, az érkező Mervó pedig közelről a hálóba továbbított (3-0), így magabiztos előnnyel zártuk az első félidőt.

A második játékrészt mi kezdtük jobban, és az 50. percben megszületett a negyedik gólunk is, egy bal oldali szögletet követően nem tudtak felszabadítani az ukrán védők, Mervó Bence elé került helyzetbe, 9 méterről, jobbról kapura lőtt, a kapus csak hozzáérni tudott a labdához, az a kezéről a hálóba pattant (4-0). Az 54. percben Asztalos Dávid vágta fel Artem Radcsenkót a 16-oson belül, a jogod tizenegyest Ihor Karatin értékesítette (4-1).

A játékrész második felére minden cserejátékoskának lehetőséget adott Mészöly Géza, és akár két-három további labdarúgók is feliratkozhatott volna a gólszerzők közé, ugyanis helyzetek sokaságát dolgoztuk ki, köztük tiszta ziccereket is. A befejezések azonban nem voltak pontosak, így nem lett kiütés a vége, "csak" sima győzelem.

- Az első negyedórában megleptek bennünket az ukránok, a vártnál támadóbb szellemben kezdtek, és eleinte nehezen vettük fel a pozíciókat - mondta a lefújás után Mészöly Géza. - Ezt követően szereztünk egy gólt, és onnan már a mi elképzelésünk szerint alakult a meccs. Örülök, hogy az első félidőben nagyon jó volt a helyzetkihasználásunk, és szünetre teljesen megtörtük az ukránokat. A második félidőben jól szálltak be a cseréink, az utolsó félórában talán még több lehetőséget kialakítottunk, mint addig, de ekkor már nem volt hatékony a helyzetkihasználásunk, ezért nem lett még fölényesebb a győzelmünk. Magyarország-Ukrana 4-1 (3-0)
Magyarország: Székely György - Talabér Attila, Asztalos Dávid, Bobál Dávid (Lenzsér Bence, 77.), Forgács Dávid - Nagy Dominik, Mervó Bence (Berecz Zsombor, 74.), Kalmár Zsolt (Medgyes Zoltán, 74.) - Farkas Zoltán (Kővári Róbert, 61.), Bobál Gergely (Vida Krisztofer, 61.), Varga Szabolcs (Tóth László, 61.) [galleryRel id="66699|U19 Magyarország-Ukrajna 4-1]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS