Ellenszélben nem ment a románok ellen

2014. május. 15., 15:29   |    

Ellenszélben nem ment a románok ellen

Női U17-es válogatottunk a szünetben még 3-1-re vezetett a románok elleni kisjenői felkészülési mérkőzést.

Futballra éppen csak alkalmas időjárási körülmények között, orkán erejű szélben játszotta le e heti második felkészülési mérkőzését női U17-es válogatottunk. A keddi győzelem után az első félidőben úgy tűnt, hogy ismét sikerrel zárhatjuk a meccset, Kocsán Petra, Grúber Brigitta és Krascsenics Petra góljaival a szünetben már 3-1-re vezettünk, igaz, a viharos szél ekkor még bennünket segített.

A második játékrészben, ellenszélben már nem ment a játék, a románok nyomasztó fölényben játszottak, óriási nyomás alatt tartották a kapunkat, és három gólt szerezve megfordították az állást, s végül 4-3-ra megnyerték a meccset.

- Borzalmasan nagy szélben játszottunk, ami az első félidőben segített bennünket, a másodikban viszont hátráltatott - mondta a mérkőzés után Lévay Andrea. - A szünet után alig tudtuk kihozni a 16-osunk előteréből a labdát, ilyen ellenszélben lehetetlen volt focizni. Nem akarjuk erre fogni a vereséget, mert az első félidőben a románok is hasonló nehézségeket éltek át. Sajnos a játékosok a második félidőre elkészültek az erejükkel, nem tudtak a nemzetköz szintnek megfelelő futballt mutatni, amellett, hogy rengeteg gyermeteg hibát vétettek, gondolkodásban is lassabbak voltak a hazaiaknál. A második félidőben alárendelt szerepet játszottunk, románok megérdemelten nyerték meg a meccset. A keddi teljesítményünk jó alap lehet a folytatásra, de a mai mérkőzés megmutatta, hogy nagyon sokat kell még tanulnunk és nagyon sok hasonló meccset kell lejátszanunk ahhoz, hogy nemzetközi szinten megálljuk a helyünket.

Románia-Magyarország 4-3 (1-3)
Magyarország:
Szabó Enikő - Rozmis Gabriella, Horti Boglárka (Pilán Tímea, 67.), Vancsik Viktória, Csiki Anna - Zoltán Bettina (Németh Napsugár, 74.), Zágonyi Barbara (Kun Barbara, 61.) - Szakonyi Emese (Turányi Lilla, 41.) Krascsenincs Petra, Grúber Brigitta - Kocsán Petra (Kiss Stella, 41.)
Magyar gólszerzők: Kocsán a 3., Grúber a 24., Karascsenics a 39. percben

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS