Magyar Kupa: egy trófea nem elég a DVTK-nak

2014. május. 21., 14:59   |    

Magyar Kupa: egy trófea nem elég a DVTK-nak

Szerda délután a Puskás Ferenc Stadionban rendezett sajtótájékoztatón a Magyar Kupa vasárnapi döntőjének főszereplőit faggatták az újságírók . A sajtóeseményen az Újpest csapatát Nebojsa Vignjevic és Simon Krisztián képviselte, míg a DVTK részéről Tomiszlav Szivics és Debreceni András beszélt az esélyekről.

Mint ismeretes, a Magyar Labdarúgó Szövetség a múlt héten előrébb hozta a kupadöntő időpontját, melyet vasárnap 19 órától játszanak, a találkozót a Duna Tv élőben közvetíti. A finálé előtt, 16 órakor játsszák le az Amatőr Kupa döntőjét, itt a Biatorbágy és a Pilis mérkőzik meg egymással.

A szerdai sajtótájékoztatót az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő nyitotta meg a kupatörténelem rövid felelevenítésével, kitérve arra, hogy a Magyar Kupa sorozatot 1909 novemberében rendezték meg első alkalommal, a sorozat első összecsapásán a Litográfia a Vívó AC-vel találkozott. Az első kupagyőztes az MTK volt. Történelme során az Újpest nyolcszor, a Diósgyőr kétszer hódította el a kupát.

Az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevic úgy fogalmazott: véleménye szerint van minőségi futball Magyarországon, remek játékosok és erős csapatok is szerepelnek az OTP Bank Ligában. Úgy érzi, vasárnap két motivált együttes találkozik majd egy remek hangulatú találkozón, nagyszámú nézőközönség előtt.

- A megfelelő pillanatban kell a legtöbbet adnunk és a megfelelő pillanat vasárnap kilencven percig tart. A karakterek eldönthetik a mérkőzést, azonban amellett, hogy sokat várok a meghatározó játékosainktól, elsősorban csapatként kell jól működnünk. A fegyelem és a koncentráció kulcsfontosságú lesz a meccsen – mondta Nebojsa Vignjevics, aki hozzátette: bízik benne, hogy Kabát Péter felépül a döntőre, mert kulcsszerepe lehet a találkozón.

Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője elmondta: nem elégedett meg a Ligakupa-győzelemmel, az MK-arany jelentené az igazi sikert.

- Nagy mérkőzés lesz, mindkét csapat éhes a sikerre, a Ligakupa megnyerése szép teljesítmény, de a Magyar Kupa lenne a csúcs. Legyen ez a legrosszabb mérkőzésünk, de legyen miénk a kupa. Remélem marad annyi időnk, hogy örömet tudunk okozni szurkolótáborunknak. Úgy érzem, a siker kulcsa a fegyelem, a türelem és a higgadtság. Futács sérülése elszomorít, de bizakodunk benne, hogy felépül a döntőre - nyilatkozta Tomiszlav Szivics.

debreceni_simon|

Az edzők után a játékosok is szót kaptak, az újpesti Simon Krisztiánnak első kupagyőzelme lenne az idei, míg Debreceni András harmadszorra lehetne győztes.

- Teljesen mindegy, hogy milyen játékkal, de szeretnénk megnyerni a kupát, mindenki éhes a sikerre. Úgy érzem, nem elégedtünk meg a Ligakupa győzelemmel. Eddigi pályafutásom során már két Magyar Kupát is nyertem, de három a magyar igazság - mondta Debreceni András.

- Hasonló mérkőzésen még nem játszottam, ezért fontos, hogyan készülünk a döntőre. A hangulat biztosan remek lesz, bízom szurkolóink segítségében. Nagyon sok múlik azon, hogy tudunk-e jókor, jó időben úgy teljesíteni, ahogy egy Kupa döntőben kell – mondta Simon Krisztián az Újpest játékosa.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS