Pintér Attila a fiatalok bátorságát dicsérte

2014. június. 04., 23:24   |    

Pintér Attila a fiatalok bátorságát dicsérte

A szövetségi kapitány az albánok 1-0-ás legyőzése után elmondta: az önbizalom szerzés szempontjából nagyon fontos volt a győzelem.

A szövetségi kapitány elmondta: nem volt könnyű olyan csapattal szemben futballozni, amely teljesen visszaállt a saját térfelére, részben ez volt az oka annak, hogy nem tudtunk hasonló iramú meccset játszani, mint a dánok ellen.

- Tudtuk, hogy az albán válogatottat jó klubcsapatokból érkező játékosok alkotják, akik agresszívan próbálnak focizni, fegyelmezetten visszazárnak a saját térfelükre - fogalmazott Pintér Attila. - Amíg a májusi meccsünkön a dán válogatott felvállalta a visszatámadásokat, az albánok visszazártak a saját térfelükre, ezért nem tudtunk olyan iramú meccset játszani, mint legutóbb. Nem szeretnék a játékvezetővel foglalkozni, de úgy láttam, az első félidőben két tizenegyest is kaphattunk volna. Egész más lett volna a meccs forgatókönyve, ha az alakuló csapatunk vezetni tud a meccs elején. Jelenleg egy generációváltás közepén vagyunk, szeptemberig, az Eb-selejtezőkig meg kell találnunk az ideális játékosokat. Ebből a szempontból örülök, hogy a fiatalok, Vécsei vagy Kalmár felvállalták a bátor játékot, és természetesen az is nagyon fontos, hogy győzelemmel zártuk a mérkőzést, mert ezek a találkozók az önbizalom szerzés szempontjából különösen fontosak. Felszabadult, bátor játékot csak magabiztos, megfelelő önbizalommal rendelkező futballistákkal tudunk játszani a későbbiekben.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS