Megérkezett Kazahsztánba a női A-válogatott

2014. június. 12., 18:16   |    

Megérkezett Kazahsztánba a női A-válogatott

Markó Edina együttese szombat délután játszik vb-selejtezőt a házigazdákkal.

Női A-válogatottunk újabb tétmeccsre készül, szombaton Kazahsztánban lép pályára világbajnoki selejtezőn. A finnek elleni két meccs, valamint a franciák elleni idegenbeli találkozó után a mieink ezúttal esélyesként léphetnek pályára, legalábbis ezt mutatják az eddigi eredmények: a tabellán megelőzzük a kazahokat, és az egymás elleni hazai, őszi selejtezőn magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott Markó Edina csapata.

A mieink helyzetét nehezíti, hogy a műtét után lábadozó Jakabfi Zsanett, valamint a szintén sérült Sipos Lilla és Rácz Zsófia sem állhat az együttes rendelkezésére.

A csapat Isztambulon keresztül repült el Almatyba, és egy fél napos utazást követően érkezett meg Kazahsztánba. A hosszú út és a négyórás időeltolódás alaposan megviselte a társaságot, ezért Markó Edina délután csak egy könnyed, átmozgató edzést tartott a játékosoknak.

- Minden meccsnek megvan a maga nehézsége, most elsősorban a külső körülmények, a hosszú út, az időeltolódás okoz kisebb nehezítést, ezek fényében sem készülhetünk úgy, hogy egyszerű meccs vár ránk - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina. - Ugyanakkor bármilyen nehézségek is adódnak, a kazahok ellen a célunk a három pont megszerzése, a győzelem ezúttal elvárás a csapattal szemben. Ősszel a kazahok az első félidőben alaposan megnehezítették a dolgunkat, de fizikálisan nem bírták a saját maguk diktálta tempót. Szeretnénk türelmesen játszani, tartani a labdát, és minél többet futtatni az ellenfelet, mert ha ismét elfáradnak, az nagyban megkönnyítheti a dolgunkat. Támadó szellemű keretet állítottunk össze, s bár a bajnokságnak másfél hete vége, a klubcsapataik segítségével a játékosok becsülettel készültek az elmúlt napokban is, hogy jó formában vehessék fel a küzdelmet ellenfelünkkel.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Németh Júlia (Ferencvárosi TC)
Szőcs Réka (MTK Hungária FC)

Védők:

Szeitl Szilvia (1.FC Femina)
Tálosi Szabina (SC Südburgenland)
Gál Tímea (MTK Hungária FC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Tóth Gabriella (FC Lübars)
Szabó Boglárka (Astra Hungary FC)

Középpályások:

Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
Marsai Nikoletta (Viktória-Trend Optika FC)
Csiszár Henrietta (Marosvásárhely)
Zeller Dóra (Ferencvárosi TC)
Szarvas Alexandra (SC Kriens)
Kaján Zsanett (Ferencvárosi TC)
Nagy Lilla (MTK Hungária FC)

Csatárok:

Pádár Anita (MTK Hungária FC)
Szuh Erika (FC Lübars)
Vágó Fanni (Olimpia Cluj)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS