Női A-válogatott: nehéz meccsen három pont Kazahsztánból

2014. június. 14., 17:24   |    

Női A-válogatott: nehéz meccsen három pont Kazahsztánból

Markó Edina együttese Vágó Fanny és Pádár Anita találataival 2-1-re legyőzte a kazahokat világbajnoki selejtezőn.

Női A-válogatottunk ősszel 4-1-re győzte le hazai pályán a kazahokat, de ellenfelünk a szünetben még vezetett azon az összecsapáson, csak a második félidőben sikerült megtörnünk az ellenállását, azt a mérkőzést figyelembe véve nem várt könnyű mérkőzés Markó Edina csapatára Almatyban.

A mieink támadó szellemben kezdték a mérkőzést, és már az első percekben megszerezhették volna a vezetést, de Csiszár Henrietta nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. A folytatásban is a mieink támadtak többet, két-három nagy helyzetünkből azonban csak egy kapufáig jutottunk a szünetig.

A második félidőre csereként beállt Pádár Anita, jelenléte lendületet adott a támadójátékunknak, kombinatívabb, ötletesebb lett a futballunk. A 49. percben Vágó Fanni megtörte a gólcsendet, négy perccel később pedig Pádár Anita egy nagyszerű egyéni teljesítményt követően duplázta meg a magyar előnyt.

A kazahok az 58. percben egy szabadrúgást követően szépítettek, és ez alaposan feltüzelte őket, a folytatásban a magyar kapu előtt is kialakult egy-két helyzet. Újabb gól azonban nem született, a magyar válogatott 2-1-re megnyerte a mérkőzést, harmadik győzelmét szerezve a vb-selejtező sorozatban.

- Számítottunk rá, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, és ez végül be is igazolódott - mondta a mérkőzést követően Markó Edina az mlsz.hu-nak. - A külső körülményekkel is meg kellett küzdenünk, hiába látszott, hogy jobb csapatunk van, mint a kazahoknak, a fáradtság, az időeltolódás okozta nehézségek rányomták a bélyegüket a játékunkra. A mérkőzés egyes periódusaiban túlságosan is magunkra húztuk a kazahokat, sok volt a pontatlanság a játékunkban, így végül küzdelmes meccsen szereztük meg a három pontot. A jó játék most elmaradt, de a lényeg, hogy megvalósítottuk a célunkat, megszereztük a három pontot.

Kazahsztán-Magyarország 1-2 (0-0)
Magyarország:
Szőcs Réka - Papp Dóra, Tálosi, Gál Henrietta (Szabó Boglárka, 88.), Tóth Gabriella - Zeller Dóra, Smuczer Angéla, Csiszár Henrietta, Kaján Zsanett (Nagy Lilla, 63.) - Vágó Fanny, Szarvas Alexandra (Pádár Anita, 46.)

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS