Női U17: elpuskáztuk a helyzeteket a lengyelek ellen
U17 női   |   Archívum   |   2014. június. 27., 21:17
Női U17: elpuskáztuk a helyzeteket a lengyelek ellen

A helyzetek alapján magabiztos győzelmet arathatott volna női U17-es válogatottunk a szlovéniai UEFA-tornán a lengyelek ellen, végül azonban vesztesen hagyta el a pályát.

A négyes torna első játéknapján a lengyelek az ukránokat, a mieink a szlovénokat győzték le magabiztosan. A két győztes gárda egymás elleni meccsének első negyedórájában a lengyelek érvényesíteni tudták fizikai fölényüket, és a 10. és a 16. percben két szögletből kétgólos előnyre tettek szert.

Már az első félidőben könnyedén szépíthettünk volna, két komoly lehetőségünk is volt, de ezek kimaradtak. A fordulás után mezőnyben egyoldalúvá vált a játék, sorra vezettük a támadásokat, többször is sikerült megbontani a lengyel védelmet, ziccerekig jutottunk, de a befejezések nem sikerültek. A lengyelek végül úgy nyerték meg 2-0-ra a meccset, hogy egyetlen kidolgozott lehetőségük sem volt, míg mi több meccsre való helyzetet puskáztunk el.

- A mutatott játék egyáltalán nem volt olyan rossz, mint amit az eredmény mutat - értékelt a mérkőzés után Lévay Andrea szövetségi edző. - Az első félidőben nehezen találtuk a meccs ritmusát, megilletődötten játszottunk, keveset ütköztünk, a kizárólag pontrúgásokból veszélyeztető lengyelek pedig két hibánkat kihasználva szereztek vezetést. A második félidőt végigtámadtuk, hat-hét óriási lehetőségünk volt, de ez sem volt elég a gólszerzéshez. Bosszantó, hogy ellenfelünk kidolgozott akció nélkül győzött le bennünket, így hiába lehetnék elégedett a második félidei játékkal, csalódottan kell értékelnem a mérkőzést. Vasárnap az ukránok ellen zárjuk a tornát, bízom benne, hogy akkor már eredményességgel is párosul a mezőnybeli fölényünk.

Lengyelország-Magyarország 2-0 (2-0)
Magyarország:
Varga Luca - Rozmis Gabriella, Horti Boglárka, Vancsik Viktória, Pilán Tímea - Krascsenics Petra (Süle Dóra, 76.), Zoltán Bettina - Csányi Diána, Magyarics Zoé (Kun Barbara, 28.), Grúber Brigitta (Csiki Anna, 69.) - Kocsán Petra (Oláh Adrienn, 58.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.