Átadták a felújított domoszlói sportpályát

2014. július. 10., 19:00   |    

Átadták a felújított domoszlói sportpályát

Az MLSZ TAO-forrásból, a sporttelep-felújítási program keretében nyújtott anyagi támogatást a hevesi településnek.

A megújult domoszlói sporttelepen ezentúl kerítéssel elkerített, kifogástalan pálya várja a sportolókat. Az avató ünnepségen részt vett Mészöly Kálmán, az MLSZ nagykövete, Jakab Gábor, a szövetség Heves megyei társadalmi elnöke, Havelant István, Domoszló polgármestere és Sipos Jenő az MLSZ szóvivője is.

A Videoton 1984/85-ös klasszis csapatából feltűnt Csongrádi Ferenc, Horváth Gábor, Szabó József és Gömöri Ottó, míg a Salgótarjáni BTC káprázatosan szereplő, 1970-es évekbeli együttesét többek között Szalay Miklós, Répás Béla Kmetty József és Kakuk József képviselte.

Mészöly Kálmán beszédében elmondta: nagy öröm számára, hogy újabb pálya újult meg, és bízik benne, hogy gyorsan benépesül a sporttelep, sok fiatal és amatőr sportoló játszhat tökéletes körülmények között.

- Nagy ünnep a mai pályaavató a domoszlói labdarúgás történetében – fogalmazott Jakab Gábor az ünnepségen. – Sok feltételnek kellett egymás mellé rendeződni, hogy ez létrejöhessen. Például a MLSZ különböző – a labdarúgás fejlődését elősegítő – pályázatok kiírását, majd anyagi támogatás nagy részének a biztosítását. Fontos volt a helyi közösségek egybeeső szándékának a kinyilvánítása, részben az anyagi szerepfelvállalás is. A pozitív vezetői gondolkodáshoz nyilván odakívánkozik a foci szeretete is, valamint a jövő generációkkal szembeni felelősségérzet. Akadnak olyan helyzetek, amelyeket csak akkor lehet megtenni, amikor lehetőség van rájuk, amikor sportnyelven szólva „gólhelyzet” van, azt illene értékesíteni.

A felújítás 107,50x64 m-es nagyságban alakították ki a centerpályát, továbbá egy 67x32 m-es élőfüves edzőpályát. Önerőből felújították a pályaelválasztó korlátrendszert és az edzőpálya labdafogó támrendszereit. Világítótestek tartórendszereit helyezték el, víznyerő kutat fúrattak, locsolóberendezéseket és egyéb eszközöket vásároltak. Hordozható alumínium nagykapukkal, kispadokkal gyarapodtak és 120 néző immár acélvázas, fa ülőszerkezetű lelátóról figyelheti a mérkőzéseket.

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS