Vereség az Eb-nyitányon - túl nagy előnyt adtunk Ausztriának

2014. július. 19., 20:22   |    

Vereség az Eb-nyitányon - túl nagy előnyt adtunk Ausztriának

U19-es válogatottunk 3-1-es vereséggel kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A mieink idegesen, pontatlanul játszottak az első félidőben, csak háromgólos osztrák vezetés után

A magyar válogatott egy olyan rivális ellen kezdte meg szereplését a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságon, amelyet Mészöly Géza a selejtezőkön nyújtott kiváló teljesítménye alapján már a torna előtt a végső győzelemre is esélyesnek tartott.

A magyar együttes szakvezetője a felkészülési meccseken kirajzolódó alapcsapatát küldte pályára, de ezúttal bal oldali támadónak jelölte Medgyes Zoltánt, aki a felkészülés során jellemzően jobbhátvédet játszott, illetve néhány alkalommal belső középpályásként kapott szerepet. Az osztrákok mindössze három mezőnyjátékost tudtak leültetni a cserepadra, miután a keretből hárman is (köztük a csapat első számú centere, Florian Grillitsch) eltiltásukat töltötték ezen a találkozón.

A mérkőzés a spanyol Javier Estrada Fernandez sípjelére vette kezdetét, és az első percekben kétszer is helyzetbe tudtunk kerülni, de a befejezésekbe hiba csúszott. Ezt követően átvette az irányítást az osztrák válogatott, a mieink idegesen, kapkodva futballoztak, sok hiba csúszott a játékunkba.

A 15. percben Grubeck futott el a bal oldalon, megtolta a labdát Hrabina mellett, aki a 16-oson belül szabálytalankodott ellene. A megítélt büntetőt Bytyqi a jobb alsó sarokra rúgta, Hrabina érezte az irány, bele is ért a labdába, de nem tudott hárítani (0-1). Három perccel később ismét hibázott a védelem, Grubeck csinált egy cselt a jobbösszekötő helyén Bobál Dávid mellett, visszagurított Blutschnak, aki egy igazítás után, 13 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-2).

hun_aut5|

Kétgólos előnyben visszaálltak az osztrákok, és kontrákban bízva megpróbáltak labdákat szerezni a saját térfelükön és a félpálya környékén. A mieink nehezen találták a réseket az ellenfél védelmén, de egy-két biztató akciónk azért akadt, a 31. percben például Nagy Dominik indult meg lendületesen az osztrák kapu felé, Kalmárhoz passzolt, aki Bobál Gergelyt hozta játékba, de ő nagy helyzetben blokkba lőtte a labdát, és Medgyes ismétlése sem volt pontos.

Az osztrákok előtt is adódott ziccer, igaz, a félidő hajrájának legnagyobb lehetőségét mi hoztuk össze a vendégeknek. A szünetben kétgólos hátrányban voltunk, így Mészöly Gézának változtatnia kellett, lehozta az egyik ütközésnél kisebb sérülést szenvedő Talabért Attilát és beküldte helyére Varga Szabolcsot.

A második félidőt is kapkodva kezdtük, a 48. percben egy saját kapunk előtt eladott labdából szabadrúgáshoz jutottak az osztrákok, Michorl pedig 17 méterről, a sorfal mellett a jobb sarokba csavart (0-3). A gól után Bobál Gergelyt lehozta Mészöly Géza, helyére Mervó Bencét küldte a pályára.

Ezt követően feljavult a játékunk, és a 60. percben szépítettünk: Farkas Zoltán két csellel elfutott a jobb szélen, az alapvonal közeléből középre adott, a kapus beleütött a labdába, de az érkező Varga Szabolcs egy lépésről, a jobb kapufa mellől a hálóba fejelt (1-3).

Varga Szabolcs beállásával a bal oldalunk jóval veszélyesebbé vált, a Heerenveenben játszó szélső - Tamás Krisztián támogatása mellett - többször is megoldhatatlan feladat elé állította védőjét, egyre több veszélyes akciót vezettünk. Hiába játszottunk azonban jelentős fölényben, és hiába szálltuk meg az osztrák tizenhatos előterét, a második gólt nem sikerült megszerezni, az osztrákok 3-1-re megnyerték a találkozót.

Javítási lehetőség kedden, a portugálok ellen.

Magyarország-Ausztria 1-3 (0-2)
Magyarország:
Hrabina Alex - Talabér Attila (Varga Szabolcs, 46.), Asztalos Dávid, Bobál Dávid, Tamás Krisztián - Nagy Dominik, Németh Márió (csk), Kalmár Zsolt - Farkas Zoltán, Bobál Gergely (Mervó Bence, 53.), Medgyes Zoltán
Ausztria: Ivan Lucic - Daniel Rosenbichler, Philipp Lienhart, Francesco Lovric, Alexander Joppich - Peter Michorl, Martin Rasner, Sinan Bytyqi (Daniel Maderner, 92.) - Markus Blutsch, Valentin Grubeck, Sascha Horvath (Patrick Puchegger, 88.)

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS