U19: ki kell iktatni a hibákat a portugálok ellen

2014. július. 21., 18:25   |    

U19: ki kell iktatni a hibákat a portugálok ellen

U19-es válogatottunkra a vesztes Eb-nyitány után roppant nehéz meccs vár kedden, a csapat a felcsúti Pancho Arénában, a tornát 3-0-ás sikerrel kezdő portugálok ellen lép pályára.

A mieink szombaton 3-1-re elvesztették az osztrákok elleni Európa-bajnoki nyitányt, elsősorban azért, mert rengeteg hibát követtek el, az ellenfél pedig élt a felkínált lehetőségekkel. Mészöly Géza szövetségi edző szerint a portugálok ellen jóval összeszedettebben kell futballozni, és mindenekelőtt ki kell iktatni a játékunkból a szombaton látott hajmeresztő hibákat, keddi riválisunk ugyanis jobb képességű labdarúgókkal rendelkezik, mint Ausztria, és egészen biztosan megbüntet minden megingást.

- Kielemeztük a saját mérkőzésünket, és a portugálok első meccsét is. Továbbra is azt mondom, hogy nem az osztrákok nyerték meg a szombati találkozót, hanem mi veszítettük el - mondta az mlsz.hu-nak Mészöly Géza. - Mindhárom gól előtt szokatlanul nagyot hibáztunk, és nem is csak egy játékos, hanem legalább kettő. Az elmúlt két napban mindent megtettünk, hogy a játékosok maguk mögött hagyják a vereséget, és kizárólag a portugálok elleni feladatra koncentráljanak. Portugália az első fordulóban bizonyította, hogy nem véletlenül tartják az Európa-bajnokság esélyesének, néhány fantasztikus képességű játékosuk van, közülük is kiemelkedik Marcos Lopes, aki gyors, dinamikus, nagyszerű rúgótechnikával rendelkezik, igazi vezér a pályán. Az izraeliek ellen előfordult, hogy a portugálok egyszerre hat játékossal támadtak, de labdavesztés esetén gyorsan váltottak vissza védekezésbe, ezért nekünk is tíz emberrel kell védekeznünk és ugyanannyival támadnunk. Két támadó szellemű együttes lép pályára Felcsúton, ezért látványos meccsre van kilátás, de úgy kell veszélyeztetni az ellenfél kapuját, hogy hátul végig tökéletesen zárjunk, és ami a legfontosabb, hogy közben kiiktassuk a játékunkból az olyan hibákat, mint amiket elkövettünk az osztrákok ellen.

IMG_0064|

A magyar válogatott szövetségi edzője elárulta: a kezdőcsapatról még nem döntött, de lesznek változások az együttesben az első találkozóhoz képest. Jelenleg egyedül Medgyes Zoltán szereplése kérdéses, ő kisebb betegség miatt nem edzhetett a többiekkel hétfőn.

- Sokat beszélgettünk az osztrákok elleni meccsről, mindenki elmondta, hogy mi volt a hiba a játékunkban, és miben kell javítanunk - mondta az osztrákok elleni gólunk szerzője, Varga Szabolcs. - Jól kezdtük a meccset, az első percekben kétszer is gólt szerezhettünk volna, ezek után váratlanul érte a csapatot a kapott gól, amit egy újabb osztrák találat követett. Nem adtuk fel, a második félidőre úgy mentünk ki, hogy megfordítjuk az állást, de egyből megkaptuk a harmadikat, és ez kicsit már megtörte a csapatot. A folytatásban már a mi akaratunk érvényesült, de ehhez az is kellett, hogy az osztrákok visszaálltak az előny tudatában. Nem számítottunk rá, hogy ennyit hibázunk, ezen a szinten kíméletlenül kihasználják az ellenfelek az ilyen bakikat. Nincs idő keseregni az elszalasztott lehetőségen, el kell felejteni az osztrákok elleni mérkőzést, mert jön a következő kihívás. Megnéztük a portugálok első meccsét, felkészültünk a játékukból. Ellenfelünk dinamikus, technikás játékosokból áll, gyors, rövid passzos futballra számítunk tőlük. Nem lesz könnyű dolgunk, de ha kiküszöböljük a hibákat, akkor nyerhetünk a Pancho Arénában.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS