Böde-triplával nyert Kecskeméten a Fradi

2014. július. 27., 22:31   |    

Böde-triplával nyert Kecskeméten a Fradi

Az OTP Bank Liga 1. fordulójának vasárnapi játéknapján a DVTK és a Paks nyerni tudott hazai pályán, a Ferencváros a Kecskemét otthonából hozta el a három pontot.

Kecskeméti TE - Ferencváros 1-3 (0-1)
Vezette:
Iványi Zoltán
Gólszerző: Kitl a 62., ill. Böde a 25., Böde a 76., Böde a 85. percben

A Ferencváros kezdte aktívabban a meccset, és a 25. percben megszerezte a vezetést is, a tíz év légióskodás után hazatérő Gera Zoltán egy testcselt követően kitette a jobbösszekötő helyén beinduló Bödének a labdát, aki átvette azt, majd nagy erővel a léc alá lőtt (0-1). A kecskemétiek az első félidőben az ellenfél kapujáig sem nagyon jutottak el, a fordulás után azonban veszélyesebb lett a játékuk, előbb a csereként beállt Novák Csanád lőtt kapufát, majd az élete első NB I-es meccsén pályára lép, 17 éves Kitl Miklós továbbított némi szerencsével a kapuba egy bal oldali beadást követően (1-1). Bár átvette az irányítást a Kecskemét, a 76. percben a Fradi visszaszerezte az előnyt, Lauth és Böde összjátéka után utóbbi fejelt a jobb alsó sarokba 8 méterről (1-2). A végeredményt Böde állította be, egy gyors ellentámadás során védője elcsúszott, így abszolút ziccerben vezette kapura a labdát, és 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-3).



DVTK - Puskás Akadémia 2-1 (0-0)
Vezette:
Bognár Tamás
Gólszerző: Husic az 50., Bacsa a 72., ill. Lencse a 92. percben

Az előző idényben a Puskás Akadémia simán nyert Diósgyőrben, és most is hasonló bravúrra készültek Benczés Miklós játékosai, az első félidőben, bátran játszva, több helyzetet is kialakítottak a hazai kapu előtt, de csak lesgólig jutottak el. A DVTK feljavult a második félidőre, és az 50. percben megszerezte a vezetést is, Nikházi Márk passzával Nenad Husic tört kapura, majd a kapus mellett a hálóba lőtt (1-0). A vendégek kénytelenek voltak több kockázatot vállalni, így viszont kontrázhattak a diósgyőriek, egy ilyen ellentámadás végén Bacsa Patrik a balösszekötő helyén tört be a 16-oson belülre, majd kiszorított szögből a hosszú sarokba helyezett (2-0). A Puskás Akadémia a 92. percben szépített, Lencse László csapott le egy labdára a 16-oson belül, és lőtt a kapuba, beállítva a végeredményt.



MVM Paks - Győri ETO 2-0 (2-0)
Vezette:
Erdős József
Gólszerző: Kecskés a 19., Heffler a 25. percben

Az első negyedórában mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, majd a 19. percben, a meccs első helyzetéből, vezetést szerzett a Paks: a kapu felé induló Kecskés Tamást nem támadták a győri védők, ő pedig 27 méterről nagyszerűen eltalálta a labdát, és kilőtte a jobb felső sarkot (1-0). A 25. percben szabadrúgásból növelte előnyét a Paks, Heffler Tibor 21 méterről, jobbal a bal felső sarokba lőtt (2-0). Igyekezett szépíteni az ETO, volt is néhány lehetősége erre, de a paksiak sem tétlenkedtek, így lüktető volt a meccs. A második félidőben a paksiak az eredmény tartására törekedtek, az ETO hiába játszott fölényben, az ellenfél kapuja előtt nem volt kellően határozott. A hajrában a Paks akár tovább növelhette volna az előnyét, de újabb gól nem született a hazaiak magabiztosan tartották otthon a három pontot.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS