Székelyudvarhelyen játszott a női válogatott

2014. július. 27., 10:42   |    

Székelyudvarhelyen játszott a női válogatott

Markó Edina együttese csodálatos emlékekkel gazdagodott Székelyudvarhelyen.

Női A-válogatottunk ötnapos erdélyi edzőtáborozása során megmérkőzött a román válogatottal, majd pénteken, Székelyudvarhelyen az erdélyi magyarokból álló, főleg a román bajnokság ezüstérmese, a Marosvásárhely játékosaira épülő székely válogatott volt az ellenfél.

A mérkőzés Markó Edina csapatának magabiztos, 5-0-ás győzelmével ért véget. A mieink Kaján Zsanett találataival szereztek kétgólos vezetést, majd Nagy Lilla góljával alakult ki a 3-0-ás félidei eredmény. A fordulás után Sipos Lilla és Pádár Anita is eredményes volt, így alakult ki a végeredmény.

- Ez az ötnapos túra nem igazán illett bele a felkészülésünkbe, hiszen nagyon sűrű a játékosok idény eleji programja, de nagyon örülök, hogy sor kerülhetett a pénteki, székelyudvarhelyi összecsapásra - mondta az edzőtábor zárása után Markó Edina. - Mindenki nevében mondhatom, hogy életünk végéig emlékezni fogunk erre a mérkőzésre, a helyiek szavakkal nehezen leírható vendégszeretetére, elképesztő érzelmi töltete volt ennek a vendégjátéknak. Ezúton is szeretnénk megköszönni ezt a csodás élményt László Bélának és Székely Jánosnak Székelyudvarhelyről, valamint Székes Károlynak Marosvásárhelyről, ők hárman hónapokon keresztül dolgoztak azon, hogy ez a meccs létrejöhessen. A találkozón nem volt olyan könnyű dolgunk, mint amit az eredmény mutat, de az első félidőben különösen jól játszottunk. Szakmailag hasznos mérkőzés van mögöttünk, gyakorolni tudtuk a támadásvezetéseket, és minden bevethető játékosnak lehetőséget adhattunk.

A magyar válogatott augusztus elején a Balaton Kupán folytatja felkészülését a soros tétmérkőzésekre, a hazai rendezésű tornán az első ellenfelünk a román válogatott lesz.

Székely válogatott-Magyarország 0-5 (0-3)
Magyarország: Bíró Barbara - Papp Dóra (Pinczi Anita, 46.), Szeitl Szilvia, Gál Tímea (Tálosi Szabina, 46.), Pincze Gabriella - Hummel-Smuczer Angéla (Szabó Boglárka, 46.), Csiszár Henrietta, Vágó Fanni (Marsai Nikoletta, 66.) - Nagy Lilla (Zimányi-Kovács Anikó, 66.), Pádár Anita, Kaján Zsanett (Sipos Lilla, 46.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS