U19-es Eb-döntő: nyugodt németek, optimista portugálok
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. július. 30., 16:58
U19-es Eb-döntő: nyugodt németek, optimista portugálok

Csütörtökön 19 órától rendezik az U19-es Európa-bajnokság fináléját, melyben az elődöntőben Szerbiát legyőző Portugália, az osztrákokat négy góllal felülmúló Németországgal találkozik majd.

A döntő előtti sajtótájékoztatón, a budapesti Novotel aulájában a szövetségi edzők mellett a csapatkapitányok mérlegelték az esélyeket. A portugálok oldaláról az FC Porto játékosa, Tomás Podstawski és Hélio Sousa vezetőedző képviselte csapatát, míg német oldalon a szövetségi edző Marcus Sörg mellett az eddig nagyszerű játékot nyújtó Niklas Stark, az 1. FC Nürnberg játékosa válaszolt készségesen a feltett kérdésekre.

- Két azonos képességű csapat fogja összemérni erejét a döntőben. Szoros mérkőzésre számítok, egy rendkívül erős portugál válogatott lesz az ellenfelünk csütörtökön. A torna szervezésével és a körülményekkel is rendkívül elégedettek voltunk Magyarországon, a döntőbe kerüléssel pedig teljesültek a szakmai céljaink is. Nyugodtan készülünk a fináléra, igyekszünk megkoronázni az eddigi jó teljesítményünket - mondta Marcus Sörg.

Hélio Sousa szövetségi edző optimista a döntő előtt, szerinte Portugália kerete elég erős ahhoz, hogy a Szusza Ferenc Stadionban a magasba emelje a trófeát.

- Úgy érzem, képes a csapatom arra, hogy megnyerje a döntőt. Igaz, a német válogatottban több játékos a felnőtt keret tagja klubcsapatában, mint nálunk, ez jelentős előny egy ilyen fontos mérkőzésen - mondta a portugál tréner.

Az edző visszaemlékezett a magyarok elleni mérkőzésre is: - A magyarok nem nyújtottak jó teljesítményt ellenünk, kihasználtuk a hibáikat, ám egy mérkőzésből nem lehet következtetéseket levonni. A két csapat tavaly is megmérkőzött egy tornán Telkiben, akkor 3-3-as döntetlen született. A magyar válogatott az U20-as világbajnokságra tovább építheti csapatát - mondta Hélio Sousa.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.