Egységes klubkártyarendszer az egyszerűbb jegyvásárlásért

2014. augusztus. 01., 17:12   |    

Egységes klubkártyarendszer az egyszerűbb jegyvásárlásért

A Magyar Labdarúgó Szövetség a klubkártyarendszer egységesítésével nyújt segítséget a kluboknak és a szurkolóknak a hazai labdarúgó-mérkőzésekre szóló jegyek megvásárlásához.

Mint ismert, a sportról szóló 2004. évi I. törvény értelmében az élvonalbeli csapatok bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzéseire 2013. július 1-től csak névre szóló jegyekkel lehet belépni. A névre szóló belépőjegy megvásárlása jelentős időt vesz igénybe, a hagyományos, helyszíni, mérkőzésnapi jegyvásárlás a rögzítendő adatok miatt csak nehézségek árán biztosítható.

Az MLSZ elkötelezett amellett, hogy egyszerűsítse a jegyvásárlás folyamatát, a szurkolók bejutását a stadionba, és ezt a klubkártyarendszer fejlesztésével kívánja elérni. Az egységes rendszerben működő, de klubonként egyedi kialakítású plasztik kártya lehetővé teszi, hogy a szurkolónak csak egyetlen alkalommal kelljen megadnia az adatait, ezt követően minden jegyvásárláskor elegendő a kártyát vagy a kártya kódját használni, ezáltal jelentősen felgyorsul a jegyértékesítés folyamata.

Az MLSZ június 26-i elnökségi ülésén hozott határozat kimondja, hogy az OTP Bank Liga csapatainak bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzésein a jegyértékesítésben kötelező a klubkártya alkalmazása, és a kártya kiváltásakor a személyes azonosítás végrehajtása a jogszabályban előírt adatokkal.

A klubkártyák kiállítása minden esetben az egyesületek feladata, ezért érdemes folyamatosan figyelni a klubok honlapjait a kártyák elkészítésével és kiadásával kapcsolatos hírekért, információkért. A klubok felveszik a jogszabály által előírt adatokat, elkészítik a kártyára kerülő fényképet, illetve az esetleges egyéb pl. biometrikus kódot, majd kinyomtatják és kiadják a kártyákat. A felvett adatok kizárólag a klub rendszerében tárolódnak.

2014. szeptember 15-től már csak klubkártyával lehet az NB I-es csapatok mérkőzéseire jegyet vásárolni mind a jegypénztárakban, mind pedig online felületeken! A klubok 2014. szeptember 15-ig minden szurkoló számára ingyenesen állítják ki a klubkártyákat, szeptember 15-ét követően viszont csak térítés ellenében lehet hozzájutni a klubkártyákhoz. A klubkártyák maximális érvényességi idejét a klubok határozzák meg.

Az MLSZ hamarosan kidolgozza a klubkártya egy speciális változatát, az MLSZ Kártyát, melyet a semleges szurkolók vehetnek igénybe.

A klubok maguk határoznak áraikról, a kedvezményekről és arról, hogy a stadion mely részében milyen kártyával jogosult jegyet vásárolni a kártyatulajdonos. Ugyanakkor az MLSZ saját mérkőzésein (válogatott mérkőzések, kupadöntők) a 2014-2015-ös szezontól két éven át az interneten és elővételben történő jegyvásárlás esetén 20%-os kedvezmény mellett árusítja a jegyeket.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS