Hajrágóllal verte a címvédőt az MTK

2014. augusztus. 01., 22:29   |    

Hajrágóllal verte a címvédőt az MTK

Az OTP Bank Liga 2. fordulójának pénteki játéknapján két mérkőzést rendeztek. Az MTK a 90. percben szerzett góllal győzte le a Debrecent, a Puskás Akadémia döntetlent játszott a Péccsel.

MTK Budapest - DVSC-Teva 1-0 (0-0)
Vezette:
Iványi Zoltán
Gólszerző: Horváth a 90. percben

A kispesti Bozsik-stadionban megrendezett mérkőzés első félideje nem bővelkedett helyzetekben, az MTK tett valamivel többet a gólszerzés érdekében, de kisebb lehetőségeiből nem született gól. A fordulás után is aktívabban játszottak a kék-fehérek, különösen Kanta József volt elemében, ő szinte minden támadásban szerepet vállalt. Az MTK győztes gólja előtt is tőle indult az akció, a jobb oldalra kitett labdáját Nagy Tibor tette be középre, Horváth Zsolt jó ütemben érkezett, és 6 méterről a hálóba továbbított (1-0).



Puskás Akadémia - PMFC-Matias 2-2 (1-1)
Vezette:
Solymosi Péter
Gólszerző: Lencse (11-esből) a 6., Causic (öngól) a 87., ill. Márkvárt a 37., Kővári a 62. percben

A házigazdák már a 6. percben megszerezték a vezetést, amikor a Lencse László ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette (1-0). A folytatásban aktívabb volt a Pécs, a 37. percben meg is szerezte az egyenlítő találatot, Márkvárt Dávid lőtte be a kapu elé a labdát, amely - miután senki sem érte el - a bal sarokban kötött ki (1-1). Az 52. percben Lencse közeli lövése után kapufára pattant a labda, majd a 62. percben vezetést szerzett a Pécs: Kővári Róbert tört kapura a jobbösszekötő helyén, és 8 méterről, kissé éles szögből a léc alá bombázott (1-2). A Puskás Akadémia újoncokat bevetve próbált egyenlíteni, Spandler Csaba és Sallai Roland személyében két korosztályos válogatott játékos állt be. A 87. percben azonban egy pécsi csere "hozta" az egy pontot a hazaiaknak, egy szöglet után a pillanatokkal korábban beálló Causic első labdaérintéséből a saját kapujába fejelt (2-2).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS