Két vendég egy meccsen

2014. augusztus. 01., 10:16   |    

Két vendég egy meccsen

Két mérkőzést rendeznek pénteken az OTP Bank Ligában, Felcsúton a PMFC, a Bozsik Stadionban, az MTK vendégeként a bajnok DVSC-Teva lép pályára.

PUSKÁS AKADÉMIA–PÉCSI MFC
(Péntek, augusztus 1., 19.00)

Mindkét csapat vereséggel kezdte a bajnoki idényt, a felcsútiak idegenben a Diósgyőrtől, a pécsiek hazai pályán az MTK-tól kaptak ki. Benczés Miklós együttese az április végi avatás óta három bajnoki mérkőzést játszott a Pancho Arénában, s még nem szerzett pontot – mentségére szóljon, hogy élcsapatokkal találkozott eddig. A PMFC a legutóbbi öt idegenbeli bajnoki találkozójából csak egyet, a kaposvárit nyerte meg. A két együttes legutóbb április 18-án találkozott, az volt a Puskás Akadémia FC utolsó, albérletben rendezett meccse Székesfehérváron, s egyben a legutóbbi bajnoki, amelyen pályaválasztóként pontot szerzett az akkor még újonc sárga-kék alakulat. A PMFC-t irányító Véber György a 2013–2014-es idényben a Mezőkövesd vezetőedzőjeként kétszer meccselt Benczés Miklós, illetve a Puskás FC ellen, hazai pályán 3-1-re nyert, vendégként 4-0-ra kikapott.

MTK–DVSC-TEVA
(Péntek, augusztus 1., 20.30)

A címvédő a második bajnoki mérkőzését is idegenben játssza a 2014–2015-ös idényben. Az első találkozóján 1-1-es döntetlent ért el Nyíregyházán, az NB II legutóbbi győztese ellen. A második találkozón azzal a csapattal játszik Budapesten, amelytől tavasszal a legnagyobbat botlotta. Április 12-én 5-2-es vereséget szenvedett az MTK-tól, azon a találkozón szakadt meg a Loki 15 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata az OTP Bank Ligában. Az akkori listavezető azt megelőzően legutóbb Győrben, szeptember 22-én kapott ki. A meglepetés erejét jól illusztrálja: a DVSC azt megelőzően 1998. május 5-én, Újpesten legutóbb idegenbeli bajnoki mérkőzésen öt gólt. Ismét idegenben kell játszania Kondás Elemér együttesének az MTK-val – de a helyszín nem ugyanaz. A Hidegkuti Stadion átépítése miatt a kék-fehérek Kispesten, a Bozsik Stadionban játszanak albérletben, ott fogadják a jövő heti nemzetközi kupamérkőzésre is készülő, s ezért vélhetően tartalékos bajnokot. Garami József együttese egyébként remekül kezdte a mostani idényt, 4-0-s győzelemmel rajtolt Pécsen.

A további párosítás

Szombat
Videoton FC-Dunaújváros PASE 16.30
Nyíregyháza Spartacus-MVM Paks 18.30
Kecskeméti TE-Szombathelyi Haladás 20.30

Vasárnap
Lombard Pápa Termál FC-Ferencváros 16.30
Győri ETO FC-Budapest Honvéd 18.30
Újpest FC-Diósgyőri VTK 20.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS