Európa Kupán szerepelnek a gyermekotthonok focistái

2014. augusztus. 01., 15:46   |    

Európa Kupán szerepelnek a gyermekotthonok focistái

Augusztus 4-én kezdődik a harmadik Gyermekotthonok Európa Kupája Kecskeméten.

A Gyermekotthonok Európa Kupa döntője tizenhét éve indult el, több sportágat magában foglalva. 2011-ben, amikor együttműködési megállapodást kötött a Hit és Sport Alapítvány az MLSZ-szel, a futball kiemelt programmá vált, a torna célja, hogy az állami gondoskodásban élő fiatalokat minél nagyobb létszámban tudja bevonni a labdarúgásba. A Kecskeméten zajló nemzetközi rendezvényen tizennégy ország tizennyolc csapata szerepel.

Az MLSZ Grassroots szociális programjának egyik meghatározó területe a gyermekotthonokban élő fiatalok körében megvalósuló labdarúgóprogram. A három évvel ezelőtt történt megkeresésre azonnal fogadókész volt a Hit és Sport Alapítvány, azóta folyamatosan növekvő létszámban vesznek részt az otthonlakók a programban.

- Az Európai Labdarúgó Szövetség kiemelt figyelmet fordít a szociálisan hátrányos helyzetű emberek futballjára. Az MLSZ és az UEFA filozófiája ezen a téren teljesen azonos: a labdarúgás mindenkié és az általa nyújtott élményekhez mindenkinek joga van függetlenül vallástól, nemtől, egészségügyi állapottól, szociális helyzettől. Nagy megtiszteltetés, hogy ismét hazánkban rendezik meg ezt a kiemelkedő eseményt - mondta a tornáról Őze Tibor Grassroots-menedzser.

"A gyerekek kimozdulnak beszűkült világukból, találkoznak más országok hasonló sorsú fiataljaival. Felemelő érzés ezt látni és megélni szervezőként is" – tette hozzá Petrika Ibolya Grassroots szociális programvezető.

A döntőket augusztus 8-án játsszák 9:00 órától.

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS