Rendezési szempontból teljes sikert hozott az U19-es Eb

2014. augusztus. 03., 20:35   |    

Rendezési szempontból teljes sikert hozott az U19-es Eb

A magyarországi korosztályos Európa-bajnokság rekord nézettséget ért el a televízióban.

Július 19. és 31. között négy helyszínen rendezték meg Magyarországon az U19-es labdarúgó Európa-bajnokságot. Az Európa-bajnok a német válogatott lett, a magyar együttes teljesítette minimális célkitűzését, és biztosította helyét a jövő évi U20-as világbajnokságon.

A döntő után az uefa.com Igaz Andrással, az Európa-bajnokság tornaigazgatójával készített interjút, amelyben az MLSZ Eseményszervezési Osztályának vezetője elmondta, az Eb tapasztalatai és a visszajelzések alapján is kijelenthető: Magyarország rendezésből ötösre vizsgázott.

- Rendezési oldalról nagyon elégedettek vagyunk az Európa-bajnoksággal, minden szempontból fantasztikus tornán vagyunk túl - fogalmazott Igaz András. - Rengeteg kihívást hozott ez a két hét, valamint az előkészítéssel telt több mint fél év, de sikerült az összeset megoldanunk. Sajnálom, hogy ilyen hamar vége lett az Eb-nek, de remélem, hamarosan ismét hasonló tornát rendezhet az ország.

eb3|

Budapesten 15, Győrben 10 fő dolgozott folyamatosan az UEFA és az MLSZ közös stábjában a rendezvény sikeréért, az európai és a magyar szövetség is minden szükséges támogatást megadott ahhoz, hogy gördülékeny legyen a szervezés.

- Tökéletes volt az együttműködés az UEFA-val, nagyon sokat tanultunk az elmúlt időszakban, bízom benne, hogy ezt a tudást a jövőben is kamatoztatni tudjuk - folytatta Igaz András. - Az Eb előtt 30 ezres közönséget céloztunk meg a 15 mérkőzésre, ezt sikerült megvalósítanunk, annak ellenére, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj és a vízilabda Európa-bajnokság is párhuzamosan futott a tornával. Úgy gondolom, a meccsekre kilátogató nézők is elégedettek lehettek a rendezéssel, és a mérkőzések színvonalával is, a német-portugál döntő remek hírverése volt az utánpótlásfutballnak.

Az UEFA delegációjának vezetői, Pierpascal Larotonda tornaigazgató, valamint Jim Boyce, Lance Kelly és Claudio Negroni az augusztus elsejei záró megbeszélésen megköszönte a szervezők munkáját, és külön méltatta a magas színvonalú rendezést, kiemelve, hogy a torna összes helyszíne végig nagyszerűen helytállt a torna alatt (a győri ETO Park, a budapesti Szusza Ferenc Stadion, a pápai Perutz-stadion, a felcsúti Pancho Aréna mellett öt edzőpálya, Gyirmót, Budaörs, Kelen SC, Diósd ésTelki is részese volt ez Eb-nek).

eb2|

- Az elmúlt egy évben nagyon sokat dolgoztunk az Eb sikeréért, büszkék vagyunk arra, hogy minden csapattól pozitív visszajelzéseket kaptunk, hogy munkánkkal megfeleltünk az UEFA által támasztott magas követelményeknek, és hogy az UEFA vezetői magasra értékelték az erőfeszítéseinket. Igazi csapatmunka volt, amit az elmúlt hetekben, hónapokban láttam a kollégáktól, nagyon köszönöm a rendező városok, stadionok, edzőpályák munkáját. A szervezésben résztvevő összes kolléga óriási munkát végzett, melyet ezúton is köszönök nekik - tette hozzá Igaz András.

Az Eb mérkőzéseit a helyszínen végignéző 33 ezer futballszurkoló mellett a televízió képernyőin több millióan követték figyelemmel a torna küzdelmeit. A német-portugál döntő például rekordnézettséget hozott az Európa-bajnokság televíziós jogait birtokló Eurosportnál, közel 9 millióan követték élőben figyelemmel a találkozót, a csatorna történetében ez az eddigi abszolút csúcsot jelent utánpótlás-labdarúgó mérkőzésen.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS