Bronzérmes a női válogatott a Balaton Kupán

2014. augusztus. 05., 19:42   |    

Bronzérmes a női válogatott a Balaton Kupán

Markó Edina együttese 3-1-re legyőzte a horvátokat Balatonfüreden.

A románoktól elszenvedett 2-1-es vereség után női A-válogatottunk a horvátok ellen zárta a Balaton Kupa küzdelmeit. Ezen a mérkőzésen a szakmai stáb már nem számíthatott Fenyvesi Evelin játékára, a fiatal középpályás a románok ellen elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, még a héten megműtik a térdét.

A kezdés nem is sikerülhetett volna jobban, Vágó Fanni már a 2. percben eredményes volt, a 3. percben pedig máris megduplázta góljai számát. Az első negyedóra végén jött a harmadik magyar találat, ezt Zeller Dóra jegyezte. A szünetig akár újabb gólokat is szerezhettünk volna, de a biztos előny tudatában már nem volt az igazi a koncentráció az ellenfél kapuja előtt.

A szünet után kiegyenlítettebbé vált a meccs, a horvátok is el-eljutottak a kapunkig, sőt az 58. percben a szépítő találatot is megszerezték. A győzelmünk azonban egy percig sem forgott veszélyben, 3-1-re megnyertük a találkozót, ezzel a harmadik helyen zártuk a Balaton Kupát.

- Nemcsak az eredmény volt pozitív, hanem teljesítményben is azt kaptam, amit reméltem a csapattól, különösen az első félidőben játszottunk jól - mondta a mérkőzés után Markó Edina. - A szünet előtt látványos akciókat vezettünk, és a három góllal jelentős előnyre tettünk szert. A fordulás után a cserejátékosok is megmutathatták magukat, de a második játékrészben már valamelyest visszaesett a játékunk, magabiztos vezetésnél nem tudtunk olyan ritmust diktálni, mint a meccs elején. Két jó meccset játszottunk a Balaton Kupán, és bár csak a másodikat tudtuk megnyerni, pozitív az összkép a torna végén. Most már a franciák elleni világbajnoki selejtezőre koncentrálunk, bízom benne, hogy a játékosok addigra még frissebbek lesznek, és tovább javulnak a formák. A mai győzelmünket Fenyvesi Evelinnek ajánljuk, és mielőbbi gyógyulást kívánunk neki.

Magyarország-Horvátország 3-1
Magyarország:
Kovács Klaudia - Szabó Boglárka (Pinczi Anita, 46.), Szeitl Szilvia, Tálosi Szabina, Tóth Gabriella - Csiszár Henrietta, Rácz Zsófia (Marsai Nikolett, 59.) - Zeller Dóra (Partin Nicole, 90.), Szuh Erika, Sipos Lilla (Dénes Dorottya, 59.) - Vágó Fanni (Zimányi-Kovács Anikó, 86.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS