Felavatták a Ferencváros új stadionját

2014. augusztus. 10., 23:23   |    

Felavatták a Ferencváros új stadionját

Vasárnap este, az angol Premier League-ben szereplő Chelsea elleni gálamérkőzéssel felavatták a Ferencváros új stadionját, a Groupama Arénát.

A korábbi BL-győztes elleni mérkőzés előtt Orbán Viktor miniszterelnök, Fürjes Balázs kormánybiztos és Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke mondott ünnepi beszédet a Groupama Arénában. A kormányfő úgy fogalmazott, az egész ország számára nagy nap a mai, mégis elsősorban a fradistáké, akiknek nagysága előtt még azok is megemelik a kalapjukat, akiknek nem "zöld-fehér vér" folyik az ereiben.

A miniszterelnök beszédében többek között nagyrabecsülését fejezte ki a fradistáknak a "Fradi-szívért", amely szavaival élve mindig nemzeti, piros-fehér-zöld színű is volt. Orbán Viktor szintén köszönetet mondott az építkezésben résztvevőknek és háláját fejezte ki az ország valamennyi polgárának, hogy az új stadiont négy évvel azután sikerült felépíteni, hogy "Magyarország a csőd szélén tántorgott".

"Megmutatták, hogy a magyarok sosem adják fel" - jelentette ki, végül köszönetet mondott a fradistáknak azért is, hogy fenntartották a világ egyik legnagyobb sportklubját.

fradi2|(fotó: MTI)

Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos köszöntőjében a győzelemre helyezte a hangsúlyt, mert szerinte a stadionnal nemcsak a fradisták, hanem a budapestiek és a magyarok is győztek. Emlékeztetett arra, hogy a Fradi csodacsapat, egy olyan magyar klub, amely egykor végigverte a világot, amelynek nem lehetett elvenni a nevét sem. "Mostantól az új stadiont sem lehet elvenni, a miénk" - fogalmazott.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke mindazoknak köszönetet mondott, akiknek közük volt az építkezéshez, külön kiemelve Orbán Viktor szerepét is. Ugyancsak megköszönte a Ferencváros legendáinak, hogy harminc olimpiai aranyérmet nyertek, valamint a labdarúgóknak, hogy 28 bajnoki címet szereztek. "Példaképekre van szükség, hogy mutassák a kicsiknek az utat" - jelentette ki a klubelnök.

Az avató ünnepség végén kisfilmek segítségével felidézték a korábbi Üllői úti stadionok felejthetetlen pillanatait, a nagy győzelmeket, emlékezetes gólokat. Többször felcsendült a Fradi-induló, fehér galambokat engedtek el és a Magyar Honvédség néhány Grippen vadászgépe is átrepült a Groupama Aréna fölött.

fradi3|(fotó: MTI)

A Ferencváros-Chelsea mérkőzés az angolok nyerték 2-1-re, de az új stadion első gólját egy magyar labdarúgó jegyezte: Gera Zoltán találatával még 1-0-ra a Ferencváros vezetett. A vendégek Ramires találatával egyenlítettek, majd győztes góljukat Cesc Fabregas szerezte meg.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS