U16: vereséggel zártunk Lettországban
U16 férfi   |   Archívum   |   2014. augusztus. 10., 13:31
U16: vereséggel zártunk Lettországban

Korosztályos válogatottunk a pénteki 2-2-es döntetlen után vasárnap 3-1-es vereséget szenvedett a lettektől.

A magyar válogatott pénteken kétszer került hátrányba, de mindkétszer egyenlíteni tudott a lettek ellen, majd hiába támadta végig a második félidőt, a győztes találatot nem sikerült megszereznie. Ezúttal az első félidőben játszott meddő fölényben Mihalecz István együttese, a hatékonysággal problémáink voltak, így hiába vezettünk szemre tetszetős akciókat, az eredményben ez nem mutatkozott meg.

A második félidőt egy tízperces rövidzárlattal kezdte a válogatott, több védelmi hibát vétettünk, a lettek pedig éltek a kínálkozó lehetőségekkel, és az 50. percig három gólt szerezve eldöntötték a mérkőzést. A 65. percben Szabó Levente szépített ugyan, de az egyenlítésre nem volt esélyünk, a hazaiak 3-1-re nyertek.

- Hiába voltunk jobbak a két tizenhatos között, a kapuk előtt hibák tömkelegét vétettük, elhibáztuk a ziccereket és helyzetbe hoztuk az ellenfél támadóit - értékelt a mérkőzés után Mihalecz István. - A lettek úgy lőttek három gólt, hogy nem alakítottak ki lehetőségeket, abból éltek, hogy kihasználták a hibáinkat, megszerezték az eladott labdákat. Nem véletlen, hogy három gólt kaptunk tíz perc alatt, ellenfelünk végig agresszívebben játszott, megnyerte a párharcokat, megszerezte a lecsorgó labdákat, ebből le kell vonnunk a megfelelő tanulságokat. Támadásban óriási hiányosságaink vannak, labdavesztésnél szervezetlenek vagyunk, a játékosok most érezték meg, hogy nemzetközi szinten lényegesen gyorsabb, erőszakosabb futballra van szükség annál, amihez hozzászoktak. Tovább kell keresnünk a megfelelő játékosokat, akik rendelkeznek a nemzetközi szinthez szükséges képességekkel. Az elmúlt hónapokban több nemzetközi szinten is lemérhettem, hol tart ez a korosztály, a jövőben a megszerzett tapasztalatok fényében kell kialakítani azt a játékstílust, amivel a leghatékonyabb lehet a válogatott.

Lettország-Magyarország 3-1
Magyarország:
Varga Ádám - Falusy Bálint, Virágh Ákos, Bálint Benedek (Horváth Marcell, 41.), Kiliti Róbert (Adorján Gergő, 41.) - Androsch André (Zwikl Noah, 63.), Takács Martin, Puskás Martin (Lakatos István, 61.) - Bévárdi Zsombor (Kovács Nikolasz, 63.), Szabó Levente, Kun Bertalan (Varga Balázs, 63.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.