Információk a klubkártyáról

2014. augusztus. 12., 15:48   |    

Információk a klubkártyáról

A jegyvásárlási folyamat megkönnyítése és felgyorsítása, a szurkolók és a csapatok közötti szorosabb kapcsolattartás a célja a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a klubkártya-rendszer bevezetésével és fejlesztésével.

Szeptember 15-től már csak a klubkártyával rendelkezők tudnak majd belépőt váltani az NB I-es és Magyar Kupa-mérkőzésekre. A határidőig a kártyák kiváltása minden klubnál ingyenes, szeptember 15-e után a klubok által meghatározott összeg ellenében készíttethető el.

A klubkártya alaptípusa az egyesületekhez kötődik, minden klub egyedi kártyákat állít ki, amelyen fel kell tüntetni a tulajdonos - a jogszabály szerint előírt - adatait, nevét, születési helyét és idejét, valamint fényképét. A klubkártya egy speciális fajtája az úgynevezett futballkártya, amelyet az MLSZ bocsát ki azoknak, akik nem kötődnek egyetlen klubhoz.

A kártya kiállításához szükséges adatok megadása történhet egy erre kialakított felületen a honlapon, vagy e-mailen, de az elkészült kártyákat kizárólag személyesen lehet átvenni, az adatok helyességének ellenőrzése után.

Egy szurkoló egy klubkártyát és egy futballkártyát válthat ki, s ezek bármelyikével bármelyik NB I-es, kupa-, vagy válogatott mérkőzésre vehet jegyet. A klubkártyának a törvényi előírás szerint kötelezően tartalmaznia kell a tulajdonos nevét, születési helyét és idejét, valamint a fényképét. Az adatok a klub saját rendszerében tárolódnak.

Ha valaki a klubkártyájával egy másik csapat meccsére vált belépőt, akkor a találkozót rendező egyesület dönti el, hogy a vendég- vagy a semleges szektorba szóló jegyet ad-e. A kártyák kiváltása nagyjából három-négy percet vesz igénybe, az érvényességi idejük pedig egységesen három év. A klubkártyákat az adott egyesületeknél lehet igényelni.

Az új rendszer a klub számára megkönnyíti a jegyek eladását a stadion kihasználtság hatékonyságának növelését és tervezhetőbbé, ezáltal gazdaságosabbá teszi a biztonsági intézkedések alkalmazását, a kártyákkal rendelkező szurkolók pedig a tervek szerint rendszeresen kapnak majd különböző kedvezményeket a kluboktól és az MLSZ-től is.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS