Női U19: felállt a padlóról a válogatott
U19 női   |   Archívum   |   2014. augusztus. 14., 12:59
Női U19: felállt a padlóról a válogatott

Kedden súlyos vereséget szenvedett, csütörtökön viszont visszavágott a lengyeleknek női U19-es válogatottunk Lipóton.

Turtóczki Sándor szövetségi edző nem volt könnyű helyzetben a női U19-es válogatott e heti mérkőzései előtt, a júliusban, Szlovéniában UEFA-tornát nyerő keretből különböző okokból fél csapatra való kulcsemberre sem számíthatott a lengyelek elleni felkészülési mérkőzéseken. Ha mindez nem lett volna elég, a keddi mérkőzés első negyedórájának végén kapusunkat, Samu Annát egy túlzottan szigorú ítélettel kiállította a játékvezető, a lengyelek pedig gyorsan kihasználták emberelőnyüket. A kettős hátrány megtörte a mieinket, a lengyelek pedig nem kegyelmeztek összezuhanó csapatunknak, 8-0-ra nyerték meg a meccset.

A szakmai stábnak a csütörtöki mérkőzésre taktikailag és mentálisan is rendbe kellett hoznia a lányokat, és végül sikerrel járt, mert a "visszavágó" egészen más jellegű összecsapást hozott, amelyet 1-0-ra megnyert a magyar válogatott. A találkozón a vendégek némi mezőnyfölényben játszottak ugyan, de a helyzetek tekintetében kiegyenlített volt a meccs, sőt, a fegyelmezetten védekező magyar válogatott győzelme nagyobb különbségű is lehetett volna, Görög Zsófia 65. percben szerzett találatát követően, a hajrához közeledve ugyanis tizenegyest is hibáztunk.

- Az első mérkőzés után az volt a legfontosabb feladat, hogy elhitessük a lányokkal, hogy a keddi vereség egyszeri kicsúszott eredmény volt, és képességeik alapján le tudják győzni a lengyeleket - mondta a csütörtöki mérkőzés után Turtóczki Sándor. - Az összkép alapján megérdemelt volt a mai győzelmünk, mentalitásból jelesre vizsgáztunk, a lányok mindent megtettek, hogy javítsanak a balul sikerült keddi meccs után. A játékosokat nagy dicséret illeti, mert bebizonyították, hogy igazi sportemberek, és minden erejüket mozgósítva nyerték meg a második mérkőzést. Az első találkozón rengeteg helyezkedési hibát vétettünk, ezért az előző másfél napban főképp azt gyakoroltuk, hogyan kerülhetőek el a hasonló hibák. Ma végig fegyelmezetten, a megbeszélteket betartva teljesített a csapat, stabilan védekezve hoztuk le kapott gól nélkül a mérkőzést. Értékes tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak az elmúlt napokban, ezen a meccsen látható volt, hogy ha képességeink szerint játszunk, akkor a hiányzó kulcsembereink ellenére is lehetünk eredményesek. Szeretnék köszönetet mondani a játékosokat rendelkezésre bocsátó klubedzőknek a segítségükért, az őszi tétmeccsekhez közeledve nagyon fontosnak tartom, hogy a válogatott az egyesületek részéről is megkapja a szükséges támogatást, és az összetartásokon a lehető legerősebb kerettel tudjunk készülni az Eb-selejtezőkre.

Magyarország-Lengyelország 1-0
Magyarország:
Mészár Krisztina - Madarassy Kitti (Andriska Renáta, 55.), Bokor Adrienn, Király Bianka, Szabó Dorottya (Viczai Katalin, 73.) - Szabó Viktória (Nyúzó Boglárka, 87.) - Öreg Cintia, Görög Zsófia, Farádi Szabó Edina, Vidovenyecz Anna - Rózsa Cecília (Kós Petra, 60.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát
Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...

Női U19: Tisztes helytállás Belgium ellen
Meccsbeszámoló
Női U19: Magabiztos győzelem Oroszország ellen

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...