Hibátlan maradt a Vidi, a hajrában nyert rangadót az Újpest

2014. augusztus. 16., 22:23   |    

Hibátlan maradt a Vidi, a hajrában nyert rangadót az Újpest

A fehérváriak az újonc Nyíregyháza otthonában nyertek 2-0-ra az OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati játéknapján, míg az Újpest egy félidőt emberelőnyben játszva verte 1-0-ra a Debrecent.

Nyíregyháza-Videoton FC 0-2 (0-1)
Vezette:
Solymosi Péter
Gólszerző: Kovács a 8., Nikolics a 77. percben

A 8. percben megszerezte a vezetést a Vidi, Kovács István kapott labdát Nikolics Nemanjától, betört a 16-oson belülre, majd egy csellel lerázta védőjét, végül a léc alá lőtt (0-1). Az első félidőben eldönthette volna a meccset a Vidi, egymás után alakította ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de a befejezések nem sikerültek, a szünetig csak kapufáig jutott a fehérvári együttes. A vendégek az 58. percben még tizenegyest is hibáztak, de az elpuskázott lehetőségek nem bosszulták meg magukat, a 77. percben sikerült bebiztosítaniuk a győzelmet, Simon Ádám hozta helyzetbe az említett büntetőt elhibázó Nikolicsot, aki 11 méterről most jól célzott, a bal alsó sarokba helyezett (0-2), beállítva a végeredményt.

Dunaújváros-Lombard Pápa 1-1 (1-1)
Vezette:
Fábián Mihály
Gólszerző: Orosz a 34., ill. Nagy T. a 37. percben

A székesfehérvári Sóstói Stadionban lejátszott meccs első félórája hazai mezőnyfölényt hozott, de a Pápa sem játszott veszélytelenül, itt is, ott is adódtak kisebb lehetőségek. A 34. percben a hazaiak megszerezték a vezetést, Jakab lövése után a lécről levágódó labdát az előző szezonban még Pápán futballozó Orosz Márk továbbította a kapuba (1-0). Csak három percig örülhettek a vezetésnek a házigazdák, ekkor Frizoni bal oldali beadása után Nagy Tamás fejelt a hálóba (1-1). A második félidőben a Dunaújváros végig fölényben futballozott, de hiába, a győztes gólt nem sikerült megszereznie, döntetlennel ért véget a mérkőzés.

MTK Budapest - Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerző: Kanta a 34., Kanta (11-esből) az 53. percben

A hazai meccsei helyszínéül a Bozsik-stadiont választó MTK ezúttal Felcsúton lépett pályára pályaválasztóként. Az első félórában nem tudott egyik csapat sem a másik fölé kerekedni, a 34. percben azonban megszerezte a vezetést az MTK, Bese Barnabás hozta helyzetbe a kék-fehérek csapatkapitányát, Kanta Józsefet, aki 16 méterről lőtte ki a jobb felső sarkot (1-0). A gól után fölénybe került az MTK, és néhány kimaradt lehetőség után az 53. percben növelte előnyét, Barát Botond rántotta le Kantát a 16-oson belül, a megítélt büntetőt a sértett értékesítette magabiztosan (2-0). A Honvéd a hajrában kialakított ugyan néhány helyzetet, de a szépítés sem jött össze, az MTK megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Újpest FC - DVSC-Teva 1-0
Vezette:
Iványi Zoltán
Gólszerző: Simon a 90. percben

Az első félidő a házigazda Újpesté volt, de hiába játszott mezőnyben tetszetősen a lila-fehér együttes, ez nem volt elég ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. A második félidő 2. percében Aleksandar Jovanovic egy fölöslegesnek tűnő szabálytalanságért megkapta második sárga lapját, emberhátrányba hozva a Lokit. A kiállítás után Polekszics kapusnak bőven akadt dolga, sokat támadott az Újpest, de sokáig létszámfölényben sem tudta bevenni a debreceni kaput. Már-már úgy tűnt, gólnélküli döntetlennel ért véget a találkozó, de a hazaiak ezt másképp gondolták, és a 90. percben megszerezték a győzelmet érő találatot: Simon Krisztián kapott egy átadást a 16-os előterében, egy csellel semlegesítette védőjét, majd 17 méterről kapura lőtt, a labda megpattant egy lábon és a hálóban kötött ki (1-0).

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS