Négy csapat továbbra is veretlen, a Vidi az élen

2014. augusztus. 18., 10:59   |    

Négy csapat továbbra is veretlen, a Vidi az élen

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a Videoton egyedüliként a mezőnyben százszázalékos, a székesfehérvári együttes a 2013–2014-es szezont szintén négy bajnoki győzelemmel kezdte. Az MTK a legutóbbi kilenc bajnoki mérkőzéséből nyolcat megnyert, heten még gólt sem kapott. Az ETO tavaly ugyancsak három ponttal állt a negyedik forduló után.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MVM PAKS 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Tóth B (8.), illetve Könyves (79.)

– A Puskás Akadémia csapata továbbra is nyeretlen mind a bajnokságban, mind új stadionjában, a Pancho Arénában.
– Benczés Miklós együttese egyenletesen szerepel eddig a 2014–2015-ös OTP Bank Liga-idényben. A hazai mérkőzésein döntetlent játszott, vendégként kikapott.
– Az MVM-Paks először veszített pontokat a mostani idényben. Tavaly éppen így három győzelem után botlott meg a csapat, de akkor kikapott a Videotontól.
– Csertői Aurél együttese 286 perc után kapott bajnoki gólt. Tóth Balázs gólja előtt legutóbb még az előző idényben a ferencvárosi színekben játszó Leonardo vette be a paksi kaput.
– A vendégek tíz emberrel fejezték be a mérkőzést, a 68. percben Eppel Márton piros lapot kapott könyöklésért Erdős játékvezetőtől. A csatárt először állították ki az élvonalban.
– Könyves Norbert sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzésén szerzett gólt. A csatár a legutóbbi kilenc bajnoki találkozóján hat gólt ért el. A mostanihoz hasonló hármas szériára még nem volt példa élvonalbeli pályafutása során, de korábban már kétszer is eredményes volt négy egymást követő bajnoki meccséből hármon.
– Tóth Balázs két bajnoki gólt szerzett eddig a Puskás Akadémia mezében az élvonalban. Mindkettőt a Paksnak lőtte, az elsőt idén februárban, az első tavaszi fordulóban.



NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–VIDEOTON FC 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Kovács (8.), Nikolics (77.)

– A Videoton négy forduló után is, egyedüliként a mezőnyben, százszázalékos.
– A székesfehérvári együttes a 2013–2014-es szezont szintén négy bajnoki győzelemmel kezdte.
– Nemanja Nikolics a 100. gólját szerezte a magyar bajnoki élvonalban. Érdekes, hogy az elsőt, 2008. március elsején, a Videoton kapujába lőtte.
– A válogatott csatár mind a négy fordulóban a kapuba talált. Tavaly ugyancsak lőtt az első négy forduló mindegyikében gólt, sőt, akkor hét gólal állt a bajnokság ezen szakaszában.
– Kovács István az ötödik Videoton-játékos, aki gólt szerzett a mostani bajnoki idényben. „Kokó” legutóbb 2013. november 24-én, a Diósgyőr ellen lőtt bajnoki gólt.
– A Videoton április 5. óta veretlen vendégként, azóta a megszerezhető 15 pontból 13-t begyűjtött. A 2014–2015-ös idényben most először játszott vendégként.
– Az újonc Nyíregyháza pályaválasztóként továbbra is nyeretlen.



DUNAÚJVÁROS PASE–LOMBARD PÁPA FC 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Orosz (34.), illetve Nagy T. (37.)

– Az újonc Dunaújváros története első élvonalbeli gólját érte el. 214 percet vártak rá a csapat hívei.
– A gólszerző Orosz Márk az előző idényben éppen a Pápa színeiben szerepelt, öt eddigi élvonalbeli góljából hármat a mostani ellenfél mezében ért el.
– A mérkőzést a dunaújvárosi stadion felújítása miatt Székesfehérváron játszották. Így fordulhatott elő az a különlegesség, hogy a Pápa a mostani bajnokságban minden eddigi (két…) idegenbeli mérkőzését a Sóstói Stadionban játszotta.
– A Lombard Pápa 2014-ben még nem nyert idegenbeli bajnoki mérkőzést.
– Legutóbb a mostanit megelőzően április 12-én szerzett vendégként gólt és pontot a pápai együttes. (Gólt 425 perc után ért ismét vendégként.) A székesfehérvári Sóstói Stadionban.
– Nagy Tamás a második bajnoki gólját érte el az élvonalban.
– Mátyus János együttese a mostani bajnoki idényben öt bajnoki góljából négyet az első félidőben szerzett. A hat kapottból négy ugyancsak az első félidőre esett.



MTK BUDAPEST–BUDAPEST HONVÉD 2-0 (1-0)
Gólszerző: Kanta (35., 53., a második 11-esből)

– Az MTK a legutóbbi kilenc bajnoki mérkőzéséből nyolcat megnyert. Hét mérkőzésen még gólt sem kapott. – A Bp. Honvéd a legutóbbi 13 mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, s tizenegyet elveszített.
– A mérkőzést Felcsúton rendezték, mivel a versenykiírás alapján az MTK nem fogadhatta a Honvédot anak saját stadionjában, Kispesten.
– Az MTK hét bajnoki gólt szerzett már az idényben, de csak három játékosa volt eredményes, a négygólos Kanta József, a kétgólos Horváth Zsolt és az egygólos Frank Richárd.
– Kanta József a mostani néggyel szemben tavaly ilyenkor még gól nélkül állt.
– A kék-fehérek csapatkapitánya két éve augusztus végén két góllal járult hozzá csapata a Bp. Honvéd elleni, 2-1-es győzelméhez.
– Az MTK április 12. óta először szerzett büntetőből gólt a bajnokságban.



ÚJPEST FC–DVSC-TEVA 1-0 (0-0)
Gólszerző: Simon (90.)

– Simon Krisztián egymást követő második bajnokiján szerzett gólt (A mostani találatnál Máté Péter is hozzáért a labdához.) Ilyenre még nem volt példa élvonalbeli pályafutása során. A lila-fehérek közül csak Simon Krisztián és a bosnyák Asmir Suljić szerzett eddig gólt a bajnoki idényben.
– Az Újpest sorozatban négy mérkőzésen maradt veretlen. Hasonlóra legutóbb 2013 őszén, nem sokkal Nebojsa Vignjevics érkezése után volt példa.
– Március 23. óta először maradt kapott gól nélkül az Újpest a Megyeri úton bajnokin. A DVSC 2014 nyarán 180 perc alatt (Szuperkupa-döntő, bajnoki) egyszer sem tudta bevenni a lilák kapuját.
– A bajnok DVSC-Teva 2003–2004-ben rajtolt legutóbb ilyen rosszul, mint most, akkor állt a neve mellett mindössze négy pont négy forduló után. A mostaninál is gyengébben legutóbb 2001-ben indult.
– Kondás Elemér együttese idegenben eddigi tíz 2014-es bajnoki mérkőzéséből hármat megnyert, ugyanannyit elveszített, négyen döntetlent játszott.
– 2013 áprilisa óta először fordult elő, hogy a DVSC-Teva két egymást követő idegenbeli bajnokiján nem szerzett gólt.
– 2013 őszén a címvédő Győri ETO csak három ponttal állt a negyedik forduló után. Aztán mégis a bajnokkal azonos pontszámmal végzett.



GYŐRI ETO FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0-1 (0-1)
Gólszerző: Busai (45.)

– A Ferencváros sorozatban másodszor nyert bajnoki mérkőzésen az ETO ellen egy góllal Győrben. 2013 őszén is győzött, akkor 2-1-re.
– Tavasszal, az idény elején az első öt gólt légiós lőtte a Fradiban. Most az eddigi négyet magyar játékos.
– Thomas Doll együttese a legutóbbi 12 bajnokijából tizenegyet megnyert, csak Pápán kapott ki. Idegenbeli mérlege április eleje óta: hét bajnokiból haton győzelem.
– Busai Attila a Doll-érában harmadszor nyert meg a góljával 1-0-ra bajnoki mérkőzést a Ferencvárosnak. Tavasszal a Kaposvári Rákóczi és a Mezőkövesd ellen is ő szerezte a meccs egyetlen gólját.
– A Győri ETO a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat elveszített. Legutóbb 2012 tavaszán volt hasonlóra példa.
– A csapat egy hónap alatt három bajnoki vereséget szenvedett. 2013. szeptember 28-tól kezdődően a hátralévő teljes idényben kapott ki háromszor az előző bajnokságban.
– Varga Roland piros lapot kapott a 85. percben.
– Az ETO tavaly ugyancsak három ponttal állt a negyedik forduló után.



SZOMBATHELYI HALADÁS–PÉCSI MFC-MATIAS 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Halmosi (63.), illetve Heffler N. (76.)

– A Haladás továbbra is nyeretlen a bajnokságban hazai pályán. Immár négy mérkőzés óta.
– Halmosi Péter fejesével 344 perc után szereztek bajnoki gólt a zöld-fehérek a Rohonci úton.
– A veterán válogatott játékos legutóbb 2013. november 10-én, hazai pályán 2013. október 5-én ért el bajnoki gólt.
– Artner Tamás együttese 2013. október 26. óta hazai bajnokin csak egyszer (április 13-án, a Bp. Honvéd ellen) tudott 90 perc alatt két bajnoki gólt is szerezni.
– Ebben a párharcban 2011 júliusa óta nem tud a hazai csapat bajnoki mérkőzést nyerni. A Haladás pályaválasztóként 2008. április 26. óta nyeretlen a bajnokságban a Pécs ellen.
– A PMFC a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén döntetlenre játszott. Hasonlóra legutóbb 2011 őszén volt példa.
– A pécsiek immár hat bajnoki mérkőzés óta nyeretlenek.



DIÓSGYŐRI VTK–KECSKEMÉTI TE 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Grumics (16.), Takács T. (93.), illetve Vukaszovics (57.)

– A két csapat tavaly, ugyancsak augusztus 17-én, 1-1-re végzett Diósgyőrben, ezúttal másodperceken múlt, hogy ez nem ismétlődött meg.
– A Diósgyőr az első négy fordulóban nem kapott ki. A mostani tíz ponttal szemben tavaly hárommal kezdett. Igaz, az ötödik fordulóban megkezdődött a nagy győzelmi széria.
– Miroszlav Grumics a legutóbbi hat bajnoki mérkőzéséből hármon is a kapuba talált.
– Takács Tamás az első gólját szerezte az élvonalban.
– A mérkőzés két diósgyőri gólszerzője szerbiai, a kecskeméti montenegrói születésű. Marko Vukaszovics a második gólját érte el a magyar élvonalban, tavaly ősszel a Paks ellen volt eredményes.
– A KTE négy vereséggel kezdte az idényt. A csapat a legutóbbi kilenc bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg (a Pápa ellen), a többit elveszítette.
– A mostani nullával szemben tavaly ilyenkor hét ponttal ált a táblázaton a kecskeméti együttes.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS