U18: nem sikerült a bravúr a házigazdák ellen
U18 férfi   |   Archívum   |   2014. augusztus. 19., 20:16
U18: nem sikerült a bravúr a házigazdák ellen

U18-as válogatottunk nem bírt Csehország fiataljaival, és 4-1-es vereséget szenvedett a Václav Ježek torna első napján rendezett mérkőzésen.

Nehéz mérkőzés elé nézett kedd délután Pisont István csapata, és a várakozásoknak megfelelően a házigazda cseh csapat rögtön a kezdés után magához is ragadta a kezdeményezést a kicsit mély talajú pályán. Ennek ellenére a mieink előtt adódott az első nagyobb helyzet, amelyet sajnos Óvári nem tudott gólra váltani. A csehek jóval dinamikusabban és gyorsabban játszottak a magyar válogatottnál, és a fölényt még az első félidőben kétszer is gólra tudták váltani -- így kétgólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőben ugyan folytatódtak az agresszív cseh rohamok, a magyar csapat mégis talált némi fogást ellenfelén: főleg Óvári elmozgásával sikerült párszor az ellenfél védői mögé kerülni. A gólunk is egy hasonló helyzetből született: egy szabadrúgást kihasználva Kertai mélységi indítással hozta játékba Óvárit, a hazai védő még bele tudott kanalazni az indításba ám így is a magyar csatár érte el hamarabb a játékszert, amit a kapus feje fölött a hálóba fejelt. Sajnos a gólunk csak a szépítésre volt elegendő, mert a csehek a második játékrészben is kétszer találtak be - másodszorra 3-1-nél egy kihagyott magyar ziccerből indított kontra végén a magyar védelem csak szabálytalanul tudta megállítani a kilépő cseh csatárt. Az értékesített büntetővel állt be a 4-1-es végeredmény.

- Sajnos ma nem igazán volt ellenszerünk a csehek nem látványos, de nagyon racionális játékára. – mondta az U18-as válogatott megbízott szövetségi edzője, Pisont István az mlsz.hu-nak. Az ellenfél játéka a régi angol focira emlékeztetett: a középpályát kihagyva egyből a csatároknak ívelték a labdát, akik könyörtelenül kihasználták a hibáinkat. Ez okozta azt is, hogy védekezésben 5-4-1-re kényszerültünk. Ez a csapat fél éve nem játszott együtt, ezért számítottunk rá, hogy nehéz meccs vár ránk a motivált és friss házigazda cseh csapat ellen. Az eredménytől és a mutatott játéktól függetlenül nem vagyok teljesen elégedetlen, hiszen a második félidőben többször is a védelmük mögé tudtunk kerülni, ami a jövőre nézve ad okot a bizakodásra. Jó felmérő volt ez a meccs.

Csehország-Magyarország 4-1 (2-0)

Magyarország: Ipacs – Farkas (Kutai '80), Fehér, Csonka, László – Erdei, Szivacski, Sallai (Tóth '75) – Ternován (Kertai '46), Pendl (Murka '53), Óvári
Gól: Óvári ('59)

A további program:

2014.08.20. Szerda, 17:00, Spytihnev: Magyarország - USA

2014.08.23. Szombat, Helyosztó mérkőzések

5.helyért: 11:00 Staré Mesto 3.helyért: 11:00 Kromeríz 1.helyért: 14:00 Zlín

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.