A Coca-Cola CUP két győztes csapata Rómában, a Giulio Onesti sportközpontban edzőtáborozott

2014. augusztus. 20., 13:31   |    

A Coca-Cola CUP két győztes csapata Rómában, a Giulio Onesti sportközpontban edzőtáborozott

Élményeikről Szabó Evelin, a debreceni Irinyi János Gimnázium, Szakközépsiskola és Szakiskola végzős tanulója, valamint Kolozsvári Attila, a miskolci Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium végzős diákja számolt be az mlsz.hu-nak.

MLSZ: Meséljtek a 2013/2014-es Coca Cola CUP szezonról: a városi döntőktől egészen az országos döntőig!

Evelin: Végzős tanulók révén a tanulás mellett sajnos kevés időnk jutott a felkészülésre, de igyekeztünk minden meccsünkön a lehető legjobbat nyújtani. Voltak könnyebb és nehezebb mérkőzéseink is, de egy csapatként összetartottunk és túljutottunk minden nehézségen, hiszen győzni akartunk. A küzdés számunkra nem volt újdonság, hiszen eddig is a versenysportban éltünk: voltak közöttünk igazolt futballisták, illetve kézilabdások is. Az országos döntőn már nagyon kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, a bajnoki címet is végül büntetőkkel tudtuk elnyerni. Úgy gondolom, hogy ezt a nyomást pszichésen mi bírtuk jobban, ennek gyümölcse pedig a római edzőtábor volt.

Attila: Nekünk ebben a szezonban az elsődleges célunk az országos döntőre való kijutás volt illetve, hogy ott a lehető legtovább eljussunk. Az előző kiírásban úgy estünk ki a legjobb nyolc között, hogy előtte még gólt se kaptunk, de sajnos ott büntetőkkel elvéreztünk. Tehát elég nagy elégtételt vártunk és kaptunk is a sorstól. Ehhez a sikerhez azonban elengedhetetlen volt Matlyák József Tanár Úr szaktudása és váratlan húzásai. A városi és megyei döntőn is akadtak nehezebb pillanatok, de mindig sikerült megoldanunk. Az országos döntő csoportmeccseit kicsit félvállról vettük, úgy voltunk vele, hogy jussunk tovább a csoportból, hiszen utána kezdődik igazán a torna, amit büntetőrúgásokkal sikerült is megnyernünk és elhoztuk a fődíjat.

| MLSZ: Hogyan teltek Rómában a napjaitok? Mi tetszett nektek a legjobban?

Evelin: Igazából nem tudtuk, hogy mi vár ott ránk, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen nehéz, de egyben életre szóló élményben lesz részünk. Különböző országok legjobb középiskolás csapataival találkoztunk és vegyes csapatokban edzettünk. Délelőtt voltak az edzések, délután pedig városnézés, nevezetességek megtekintése szerepelt a programban. Nagyon sok hasznos dolgot sajátítottunk el a néhány nap alatt. Jól képzett, tapasztalt edzők foglalkoztak velünk. Én személy szerint Angelo Sormanitól kaptam instrukciókat. A kommunikáció kissé nehézkes volt, mert nem mindenki beszélt angolul, de megértettük egymást. Az edzéseken túl az ellátás és az egyéb programok is nagyon jók voltak. Élveztük a kint tartózkodás minden pillanatát, kár lett volna erről lemaradni.

Attila: Az edzőtábor nagyszerű körülmények között telt, semmiből sem szenvedtünk hiányt. Kiváló brazil edzők irányítása alatta edzhettünk, remek minőségű pályákon. Az edzők közül kiemelném Angelo Sormanit, korábbi AC Milan játékost, BEK, KEK, Világkupa, Scudetto és Olasz kupa győztest, hétszeres olasz válogatottat, akinek edzésein öröm volt részt venni.

MLSZ: Szeptembertől ismét lehet nevezni a Coca-Cola CUP 2014/2015-ös szezonjára. Tervezitek, hogy újra neveztek?

Evelin: A jövőt sajnos már nem tudjuk együtt tervezni, mert idén leérettségiztünk. Azonban szurkolunk a Tanár Úrnak, hogy sikerüljön neki ismét egy ilyen jó csapatot összeállítania. Ezúton szeretném a Coca-Cola CUP rendezőségének megköszönni, hogy ilyen felejthetetlen élményben gazdagodhattunk!

Attila: Sajnos ez a csapat már nem vehet részt a jövő évi szezonban, de az biztos, hogy egy életre szóló élményben volt részünk, amit büszkén mesélünk majd az unokáinknak.

A Coca Cola CUP 2014/2015-ös szezonja szeptember elsejével indul, bővebb információk hamarosan az mlsz.hu-n.

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS