Főoldal > U18 > U18: szünet után fordítottak ellenünk az amerikaiak

U18: szünet után fordítottak ellenünk az amerikaiak

Korosztályos válogatottunk a Václav Ježek torna második játéknapján 3-1-es vereséget szenvedett az Egyesült Államokkal szemben.
Kedden, a Ježek torna első mérkőzésén U18-as válogatottunk 4-1-es vereséget szenvedett Csehországtól. A mérkőzésen a házigazdák hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, és már két góllal vezettek az első félidőben. A második játékrész jobban sikerült, Óvári révén szépítettünk, ám a csehek még két gólt rúgtak, ezzel beállítva a végeredményt (4-1).

Szerda este a rendkívül jó felépítésű játékosokból álló Egyesült Államok korosztályos csapata volt az ellenfelünk Spytihnevben. Nem kezdték rosszul a mérkőzést a mieink, hiszen már az első félidő legelején, a 4. percben megszereztük a vezetést egy baloldali beadást követően Murka révén. Kiegyenlített játék folyt az első félidőben, a magyar csapat, amíg erővel bírta felvette a küzdelmet a szemmel láthatóan erősebb fizikumú és technikásabb amerikai válogatott ellen. Az első félidő második részében védekezésre szorultunk, de szervezetten és fegyelmezetten játszott hátul a csapat, gólt nem kapott, így egygólos vezetéssel mehetett a szünetre.

A második félidőre kissé fáradtan érkezett a magyar csapat, ennek a következménye két korán bekapott gól volt, közülük a második elkerülhető lett volna, ugyanis egy beívelésnél Boros kapus és a védők egymásra vártak, amit kihasznált az ellenfél, ezzel az amerikaiak átvették a vezetést (1-2). A 82. percben az Egyesült Államok ismét betalált, kialakítva a végeredményt (1-3). Összességében elmondható, hogy a magyar csapat végig becsületesen küzdött, az első játékrészben helyenként mezőnyfölényben is játszott egy magas színvonalú mérkőzésen, a nemzetközi szinten is jelentős játékerőt képviselő ellenfelével szemben.

- Az alapfelállásban változtattam az első meccshez képest, ezúttal 4-3-3-ban játszottunk. Úgy érzem, hogy egy rendkívül színvonalas, intenzív mérkőzésen vagyunk túl, amelyből sokat tanultunk. Az első félidőben remekül felvettük a ritmust a fizikálisan erős és technikailag rendkívül képzett amerikaiak ellen. A második játékrészre elfáradt a csapat, védekezésre szorultunk és sajnos kaptunk három gólt. Ennek ellenére elégedett vagyok játékosaim teljesítményével, mert fegyelmezettek és szervezettek voltak. Holnap derül ki, hogy ki lesz az ellenfelünk szombaton, ugyanis a másik csoportból még több csapatot is kaphatunk. – mondta az mlsz.hu-nak Pisont István.

Magyarország-Egyesült Államok 1-3 (1-0)

Magyarország: Boros – Kertai (Kutai a 82. percben), Fehér, Csonka, László – Szivacski, Erdei (Orlik az 52. percben), Kitl – Murka (Pendl a 61. percben), Sallai, Óvári (Tóth Milán a 62. percben)

Gólszerzőnk: Murka

2014.08.23. Szombat, Helyosztó mérkőzések

5.helyért: 11:00 Staré Mesto 3.helyért: 11:00 Kromeríz 1.helyért: 14:00 Zlín
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • U18

  A Svédországban edzőtáborozó U18-as válogatottunk lejátszotta második mérkőzését is a héten, ezúttal az ír csapat volt az ellenfél.

  U18: kemény meccsen vereség az írektől
 • U18

  Az őszi Európa-bajnoki selejtezők előtt álló U18-as válogatott Svédországban edzőtáborozik a héten, kedden a házigazdákkal játszott egy felkészülési mérkőzést.

  U18: gólnélküli döntetlen Svédországban
 • U18

  Korosztályos együttesünk remek első félidőt produkált, ezzel tudott nyerni a házigazda szerbek ellen.

  U18: egygólos győzelem Szerbiában
 • U18

  Az őszi Eb-selejtezőkre készülő korosztályos együttes a szerbiai Ópazován lép pályára a házigazdák ellen.

  Szerbiában játszik az U18-as válogatott
 • U18

  Az U18-as válogatott tagjai a nemzeti ünnepen sem pihennek, kedden 16 órától felkészülési mérkőzést játszanak a dán korosztályos csapattal.

  Dániát fogadja az U18-as válogatott
 • U18

  U18-as válogatottunk lejátszotta e heti második felkészülési mérkőzését is, ezúttal 3-0-ra győzte le a macedón válogatottat Telkiben.

  U18: hármat rúgtunk a macedónoknak
 • U18

  U18-as válogatottunk lejátszotta e heti első felkészülési mérkőzését Telkiben, a macedón korosztályos együttes ellen.

  U18: kétgólos győzelem a macedónok ellen
 • U18

  U18-as válogatottunk végig jelentős fölényben játszott a montenegróiak elleni csütörtöki felkészülési mérkőzésen, de csak döntetlent tudott kiharcolni.

  U18: Csak mezőnyben nőttünk Montenegró fölé
 • U18

  Az U18-as válogatott Montenegróval, az U19-es csapat Szlovákiával méri össze az erejét.

  Pályán az U18-as és az U19-es válogatott
 • U18

  U18-as válogatottunk szombaton a bronzmérkőzést játszotta a csehországi Vaclev Jezek-emléktorna utolsó játéknapján.

  Negyedikként zártunk a Jezek-tornán