Az idáig hibátlan Vidi otthonába megy az MTK

2014. augusztus. 23., 11:08   |    

Az idáig hibátlan Vidi otthonába megy az MTK

Négy mérkőzést rendeznek ma az OTP Bank Ligában. Az első négy fordulóban mutatott produkciók alapján rangadónak minősíthető mind a paksi, mind a székesfehérvári találkozó.

MVM-PAKS–ÚJPEST FC
(Augusztus 23., szombat, 16.30)

2012 márciusa óta négy bajnoki mérkőzést is vívott egymással a 2014–2015-ös OTP Bank Liga-szezonban még egyaránt veretlen két együttes – de a pályaválasztó egyszer sem tudott ezeken nyerni. Az egymás elleni csaták másik érdekessége, hogy rendszerint gólokban gazdag mérkőzést játszanak. A minden sorozatot beleértve legutóbbi 12 találkozóból csak kettő nem hozott legalább három gólt. A két csapat huszonkét hivatalos mérkőzést játszott egymás ellen, 2006 ősze, a Paks első élvonalbeli szezonjának kezdete óta, s az atomváros csapata csak egyszer (!) nem tudott gólt szerezni a lilák ellen. A mostani idényben Csertői Aurél együttese hazai pályán még nem kapott gólt, noha fogadta a Győri ETO és az MTK gárdáját is. Sőt: a kapott gól nélküli sorozat már tavasszal elkezdődött: a zöld-fehérek, bajnoki mérkőzésen, 480 perce nem kaptak gólt. Az Újpest vendégként győzött Szombathelyen és döntetlent játszott Pécsen.

KECSKEMÉTI TE–DUNAÚJVÁROS-PASE
(Augusztus 23., szombat, 18.30)

A KTE ennél rosszabbul nem is kezdhette volna a szezont, négy forduló után négy vereséggel áll. 2010 óta ez a legszerényebb idénynyitója a lila-fehéreknek – 2011-ben hat, 2012-ben négy, 2013-ban hét ponttal álltak négy forduló után – négy esztendeje, Urbányi István irányításával, az első nyolc fordulóból csak egyben, a negyedikben nyertek. Utána került Tomiszlav Szivics a csapat élére. A 2014–2015-ös idényben előbb a Ferencváros és a Haladás ellen hazai pályán, majd Pápán és Diósgyőrben kapott ki a csak egyszer gólképtelen KTE. Az újonc Dunaújváros-PASE a ferencvárosi stadionavató miatt eggyel kevesebb mérkőzést játszott vetélytársánál. A csapat vendégként kétszer, Kispesten és Székesfehérváron is háromgólos vereséget szenvedett, majd pályaválasztóként visszatért a Sóstói Stadionba, s ott 1-1-es döntetlent elérve a Pápa ellen, megszerezte élvonalbeli története első pontját.

VIDEOTON FC–MTK BUDAPEST
(Augusztus 23., szombat, 18.30)

A Videoton FC, egyedüliként a mezőnyben, még százszázalékos, bajnoki mérkőzéseken április 5. óta veretlen. Pályaválasztóként három meccset játszott eddig a bajnokságban, mindegyiken három gólt szerzett. Nemanja Nikolics, aki az előző fordulóban megszerezte a 100. gólját a magyar élvonalban, eddig minden fordulóban a kapuba talált. Az MTK az eddigi fordulókban csak egy mérkőzésen kapott gólt, de Pakson beleszaladt egy súlyos, háromgólos vereségbe. Egyébként, tekintetbe véve az előző idény hajráját is, a kék-fehéreknek is pazar a bajnoki mérlege: a legutóbbi kilenc találkozójukból nyolcat megnyertek. Ami a két együttes egymás elleni mérlegét illeti az utóbbi időben, a fehérváriak bizakodhatnak. A legutóbbi három bajnokit, kivétel nélkül két gólt szerezve, megnyerték. az MTK bajnoki találkozón 2010 májusában győzött legutóbb a Videoton ellen. (Magyar Kupa-mérkőzésen 2012-ben.)

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–GYŐRI ETO FC
(Augusztus 23., szombat, 20.30)

Az esti találkozón két korábbi játékostárs, két korábbi válogatott, Mátyus János és Horváth Ferenc meccsel majd egymás ellen. Ellenkező előjelekkel várják a mérkőzést. Az előző bajnokságban története legkiválóbb tavaszi idényét produkáló győri együttes, amely 2013 őszén is nehezen lendült játékba, az első négy fordulóban már három vereséget is összeszedett, vendégként még nem gyűjtött pontot. A pápaiak ellenben ugyan a legjobb rajtot vevő csapat, a Videoton otthonában kikaptak a nyitányon, de hazai pályán már kétszer nyertek (a Ferencvárost és a KTE-t győzték le), illetve nem kaptak ki a legutóbbi fordulóban vendégként a Dunaújvárostól sem. A hazai mérlege sokkal jobb a Lombardnak, mint az idegenbeli: 2013. október 19. óta a sárga-kékek 11 mérkőzésen 7 győzelem-2 döntetlen-2 vereség mutatóval dicsekedhetnek a Perutz Stadionban. Ugyanakkor figyelmeztető: a Pápa 2011 óta nem tud hazai pályán bajnokit nyerni a szomszédvár csapata ellen.

A további program

Augusztus 24., vasárnap:
Ferencváros–Nyíregyháza Spartacus 16.30
PMFC-Matias–Diósgyőri VTK 18.30
DVSC-TEVA–Szombathelyi Haladás 20.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS