Az első bajnoki az FTC új stadionjában

2014. augusztus. 24., 10:05   |    

Az első bajnoki az FTC új stadionjában

Három mérkőzéssel fejeződik ma be az OTP Bank ötödik fordulója. A Ferencváros az első bajnoki találkozóját játssza az új Groupama Arénában. Az eddig nyeretlen PMFC a veretlen Diósgyőrt fogadja. Az ismét két nemzetközi kupamérkőzés között lévő DVSC-Teva hazai pályán kísérli meg a felzárkózást az élbolyhoz.

FERENCVÁROS–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Augusztus 24., vasárnap, 16.30)

A Ferencváros 2013. március 10-én, az Újpest ellen játszott legutóbb igazi hazai mérkőzést, lassan másfél évvel ezelőtt. Eddig két nevezetes, Üllői úti stadionnyitó bajnoki szerepel az egyesület történetében, 1911-ben legyőzte az MTK-t, 1974-ben kikapott a Vasastól. A még „hiányzó” eredménytípussal, a döntetlennel aligha lenne elégedett Thomas Doll. Annál is inkább, mert a német edző irányításával a legutóbbi öt hazai bajnokiját megnyerte a csapat. (Doll-lal egyébként pályaválasztóként még veretlen a Ferencváros). A zöld-fehérek a legutóbbi 12 bajnoki meccsükből csak egyet nem nyertek meg, Pápán kikaptak a második fordulóban. Az újonc Nyíregyháza eddig idegenben százszázalékos – de ez csak a kispesti győzelmet jelenti, a másik három mérkőzésen pályaválasztóként szerepelt. A két csapat legutóbb 2010-ben játszott egymással a Ferencvárosban bajnokit. Ma már csak érdekesség, a jelenre nincs kihatással, de a vendégek a legutóbbi két alkalommal döntetlenre végeztek bajnoki mérkőzésen az Üllői úton.

PÉCSI MFC-MATIAS–DIÓSGYŐRI VTK
(Augusztus 24., vasárnap, 18.30)

A pécsiek hazai pályán súlyos vereséggel kezdték az idényt az MTK ellen, majd azóta háromszor is döntetlenre játszottak, kétszer idegenben, illetve közben otthon az Újpesttel. A nemzetközi porondon az orosz Krasznodar elleni selejtezőkig bravúrosan szereplő DVTK ugyancsak az újpestiekkel játszott döntetlent az eddigi egyetlen idegenbeli mérkőzésén, illetve otthon háromból hármat nyert, a Puskás Akadémia, a Haladás és a KTE ellen. A PMFC-Matias hazai pályán 2013. október 5. óta mindössze egyszer nem szerzett pontot a bajnokságban (ez volt az említett, MTK elleni szezonnyitó), ellenben négy győzelem mellett hétszer is döntetlent játszott. A DVTK vendégként az elmúlt egy évben csak az Újpesttől és a Ferencvárostól kapott ki, hatszor nyert és hatszor döntetlent játszott. A legutóbbi három pécsi találkozáson egy hazai és egy vendég győzelem, illetve egy döntetlen született.

DVSC-TEVA–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Augusztus 24., vasárnap, 20.30)

A DVSC-TEVA eddigi bajnoki szereplésének az idényben egyetlen pozitívuma van: hazai pályán még százszázalékos. Igaz, ez mindössze egy győzelmet jelent. A Loki mérlege egyébként (eltekintve az előző idény végén a Honvédtól elszenvedett vereségtől) pályaválasztóként remek a bajnoki mérkőzéseken: 2011. április 25. óta 48 mérkőzésből 6 döntetlen, 6 vereség, és 36 győzelem. Ez egyben Kondás Elemér hazai mérlege a csapattal. A Haladás eddig éppen úgy négy pontot szerzett, mint a címvédő: egy győzelem mellett egy döntetlent ért el, kétszer kikapott. Idegenben győzni tudott Kecskeméten, majd balszerencsés és a két öngól miatt emlékezetes vereséget szenvedett Diósgyőrben. A szombathelyiek – akik között ott lesz a korábban a debreceniekkel bajnoki címet nyert Halmosi Péter is – legutóbb 2011 májusában nyertek a cívisvárosban. Azóta a három debreceni találkozót egyaránt 2-0-ra megnyerte a Loki.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS