Először győzött a Groupama Arénában a Fradi, Pécsett nyert a DVTK

2014. augusztus. 24., 22:26   |    

Először győzött a Groupama Arénában a Fradi, Pécsett nyert a DVTK

Az OTP Bank Liga 5. fordulójának utolsó játéknapján három mérkőzést rendeztek. Hazai pályán nyert az FTC és a DVSC-Teva, idegenben szerzett három pontot a DVTK.

FERENCVÁROS–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 3-1 (2-0)
Vezette: Vad II István
Gólszerzők: Busai a 13., Gera a 28., Mateos (11-esből) a 66., illetve Bajzát a 78. percben

A Ferencváros méltóan avatta fel bajnokin a Groupama Arénát. Jól kezdtek a zöld-fehérek, Busai révén hamar megszerezték a vezetést (1-0). A 28. percben huszonöt méterről Gera Zoltán lövésre szánta el magát és a labda bődületes erővel csapódott a tehetetlen Balogh mellett a jobb felsőbe (2-0). A 65. percben Ugrait feleslegesen buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt a spanyol Mateos magabiztosan értékesítette (3-0). Nem tört meg a Nyíregyháza, a 78. percben Kosztics tört be a Fradi védelmének bal oldalán, beadására pedig Bajzát érkezett jó ütemben, megszerezve a szépítő gólt (3-1). Összességében a nézők élvezetes, lendületes mérkőzést láthattak, amelyen megérdemelt ferencvárosi győzelem született.

PÉCSI MFC-MATIAS–DIÓSGYŐRI VTK 1-2 (0-2)
Vezette: Szabó Zsolt
Gólszerzők: Wittrédi a 94., illetve Gosztonyi a 14., Gosztonyi a 21. percben

A 14. percben Okuka jobbról Grumics fejére dobta a labdát, aki az ötös túlsó sarkára csúsztatott, ahol Nagy Józsefet lefejelte Gosztonyi, vezetéshez juttattva a Diósgyőrt (1-0). A 21. percben ismét Gosztonyi villant, húsz méterről végezhetett el szabadrúgást kissé balról, majd jobbal, nagy erővel a rövid alsóba tekert. Az 57. percben Fröhlich indította Márkvártot, aki kicselezte Alvest, lefutotta Kádárt, de tíz méterről hiába lőtt jobbal a bal sarok felé, Antal odaért, majd bal kezével kiütötte Rácz ismétlését is. A 94. percben büntetőből szépítettek a hazaiak, Wittrédi Dávid lőtt jobbal a bal alsóba (1-2). Ezzel az eredménnyel a DVTK feljött a második helyre, míg a PMFC-Matias továbbra is a tizenharmadik pozíciót foglalja el a tabellán.

DVSC-TEVA–SZOMBATHELYI HALADÁS 1-0 (0-0)
Vezette: Fábián Mihály
Gólszerző: Kulcsár az 51. percben

A 18. percben Bódi nézett föl 23 métere a kaputól, majd észrevette a szeme sarkából, hogy kíséri a támadást Lázár, jó ütemben adta is neki a labdát, majd a hátvéd öt méterről, még a tizenhatoson oldalvonala környékéről lőtt, de Rózsa biztosan fogta a löketet. A 22. percben négy a háromban ment a vendégcsapat a debreceni kapura, Iszlai balról kiválóan ívelt középre, ahol Gaál egyedül maradt, és hét méterről, senkitől sem zavartatva a kapu mellé fejelt. Az 51. percben megszerezte a vezetést a Loki, Bódi kiválóan ívelt át a hosszú oldalra, Brkovics az ötös jobb oldali vonaláról visszafejelt, ott érkezett Kulcsár Tamás, aki a lábak között egyből a jobb alsóba lőtt (1–0). A DVSC-Teva ezzel a győzelmével csatlakozott a felsőházhoz.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS