Szombaton a III. Kerületi TVE sportpályán rendezik meg a VI. Veterán Labdarúgó Fesztivált

2014. augusztus. 29., 15:38   |    

Szombaton a III. Kerületi TVE sportpályán rendezik meg a VI. Veterán Labdarúgó Fesztivált

A torna után következik egy gálamérkőzés, ahol Kelet és Nyugat válogatottja mérkőzik meg egymással, kiegészülve egy harmadik határon túli alakulattal. Az eseményen több korábbi válogatott labdarúgó is pályára lép majd.

A megszokottól eltérően idén augusztusban mérkőzik meg egymással a tavaszi tornák tizenkét győztes csapata. Az esemény nívóját emeli, hogy az amatőrök mellett, több korábbi válogatott labdarúgó is részt vesz a játékokban, vagy nagykövetként teszi tiszteletét a rendezvényen, többek között: Csank János, id. Dárdai Pál, Kuti László, valamint dr. Fenyvessy Máté.

A veterán labdarúgás, a 60 éven felüliek focija 2008 óta része az MLSZ Grassroots-programjának. A 60 éven felüliek labdarúgó programja elsősorban szociális és egészségügyi szempontból fontos, résztvevőit kimozdítja a szociális és egészségügyi inaktivitásból, bekapcsolja őket a kulturális vérkeringésbe.

- Hét éve indítottuk el a tornasorozatot, az első év egy kísérleti időszak volt. A program sikerét mutatja, hogy kezdetekben nyolc csapattal indultunk neki szezonnak, idén már negyvennégy együttes vesz részt programunkban. A mostani fesztiválunkon összesen tizenöt csapat kétszázötven játékosa rúgja a bőrt,ami örömteli,hogy ilyen korban is mennyien, milyen akítvan futballoznak. A tornák közösségformáló erejét mutatja az is,hogy a mérkőzések után már rendszerint tartanak a játékosok "harmadik félidőt" , ahol jut idő egy kis nosztalgiázásra is - mondta Petrika Ibolya Grassroots koordinátor.

Az MLSZ Grassroots Programjának nem ez a legnagyobb létszámú projektje, azonban Európában igazi kuriózumnak számít.

- Az amatőr labdarúgás erejét és fontosságát mutatja Magyarországon,hogy a hatvan éven felüliek is ilyen aktívan futballoznak. Nemcsak egészségügyi és szociális szempontból fontos, de mindenek előtt példamutató szerepe is van. Ez azért is fontos, mert segíti a generációk közötti kapcsolat megerősítését és példát mutat a fiataloknak a sportolás – ez esetben a labdarúgás - fontosságáról - mondta Őze Tibor Grassroots menedzser.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS