Pintér Attila fegyelmezett északír válogatottra számít

2014. szeptember. 01., 18:23   |    

Pintér Attila fegyelmezett északír válogatottra számít

A szövetségi kapitány kiemelte: a következő napok munkája fontos lehet abban, hogy a korábbi mérkőzéseken 50-60 percig jól működő taktikánk vasárnap már 75-80 percig működjön megfelelően.

A magyar válogatott kerete hétfőn megkezdte a felkészülést a vasárnapi, északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőre (Groupama Aréna, 18.00). A keret tagjai közül hétfő délutánra Korcsmár Zsolt kivételével mindenki befutott, a Greuther Fürth védője kedden érkezik meg Telkibe. Hétfőn regeneráció szerepelt a programban, az első edzést kedden tartja a szakmai stáb, a tervek szerint a vasárnapi mérkőzésig hat gyakorlás vár a játékosokra. Pintér Attila szövetségi kapitány azzal kezdte hétfői sajtótájékoztatóját, hogy tisztában van vele: óriási a tét, a szurkolók sokat várnak a válogatottól az északírek ellen, és a további őszi selejtezőkön is.

- A csapat szeretné eredményesen kezdeni az Eb-selejtező sorozatot, mert a jó kezdés nagy lendületet adhat a folytatáshoz - kezdte a válogatott szakvezetője. - Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy újjáalakuló válogatottunk van, amely januárban kezdett el egy új stratégia mentén együtt dolgozni. Több kerettag mindössze egy-két mérkőzésen van túl, de a célunk ezzel együtt is az, hogy eredményesen szerepeljünk a selejtezőkön. A felkészülés során négy mérkőzést játszottunk, mindegyiken sikerült megszereznünk a vezetést, ami azért fontos, mert a BL-statisztikák szerint a meccseket hetven százalékban azok a csapatok nyerik meg, amelyek az első gólt szerzik. Ugyanakkor nem elég megszerezni a vezetést, azért dolgozunk, hogy meg is tudjuk tartani az előnyt.

A szövetségi kapitány a vasárnapi ellenfélről szólva kijelentette: az utolsó mérkőzéseit kielemezve valószínűsíthető, hogy az északírek öt védővel állnak fel, és nagyon erősen a védekezésre koncentrálnak majd.

- Az északírek előző meccsükön fegyelmezetten tették a dolgukat, öt védő előtt három középpályással és két ékkel álltak fel - fogalmazott a kapitány. - A Chile elleni összecsapáson kettő-nullra kaptak ki, úgy, hogy a dél-amerikaiak alig tudtak helyzeteket kialakítani, és csak az utolsó negyedórában szereztek gólt. A szintén vb-résztvevő, legerősebb keretével felálló Uruguay ellen egy gólt kaptak a britek, ez a két mérkőzésük bizonyítja, hogy nagyon komolyan kell venni őket. Nemzetközi szinten nincsenek előre lejátszott meccsek és kötelező győzelmek, biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz vasárnap. A következő napokban még sok munka vár ránk, a saját meccseink és az ellenél mérkőzéseinek kielemzése után igyekszünk úgy összerakni a játékunkat, hogy eredményesen kezdhessük meg az Eb-selejtező sorozatot.

DSC_6100|

Pintér Attila újságírói kérdésre válaszolva elmondta: hatvanhárom játékost követett figyelemmel az elmúlt hónapokban, közülük negyvenen alkotják azt a bő keretet, amiből összeáll az adott mérkőzésekre készülő együttes. Ennek megfelelően, ha valaki most nem került be a csapatba, az nem jelenti azt, hogy a következő mérkőzéseken sincs esélye a kerettagságra. A kapitány azt is elmondta, hogy a csoportunk tagjai - Feröert leszámítva - több topligában szereplő játékossal rendelkeznek mint mi, ezért fontos, hogy mindenki a realitások talaján maradjon, amikor az esélyeket latolgatja.

- Várhatóan minden mérkőzésen, már az északírek ellen is lesznek nehéz pillanatok a pályán, ilyenkor nagy szükségünk lesz a szurkolók segítségére. Biztos vagyok benne, hagy akik lehetőséget kapnak a soros találkozókon, mindent elkövetnek majd a siker érdekében, hogy a magyar válogatott közel negyvennégy év után ott legyen végre egy Európa-bajnokságon. Minden meccsen nyerni szeretnénk, ehhez alakítottuk ki a stratégiánkat is. Az eddigi mérkőzéseken ötven-hatvan percig jól működött ez a stratégia, szeretném, ha ezt hetvenöt-nyolcvan percre ki tudnánk tolni, ebben az esetben jó esélyünk lehet a győzelemre. Egyszerű meccsre azonban senki se számítson vasárnap - tette hozzá Pintér Attila, majd azt is elárulta: az északírek elleni kezdőcsapatban kilenc játékos helye már biztosnak látszik, a maradék két posztot illetően a következő napok edzéseit követően dönt majd.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS