Már lehet nevezni a Coca-Cola CUP harmadik idényére

2014. szeptember. 02., 13:08   |    

Már lehet nevezni a Coca-Cola CUP harmadik idényére

Szeptember 2-től október 1-ig nevezhetnek a középiskolások a Coca-Cola CUP-ra. A 2013/14-es szezonban 6559 játékos vett részt a kupában, melynek szakmai koordinátora a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A Coca-Cola CUP a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Coca-Cola Magyarország szervezésében zajlik. A torna során a megyei, körzeti és regionális tornákat az MLSZ érintett megyei igazgatóságának felügyeletével, az MLSZ megyei koordinátorok és a körzeti szervezők szervezik és bonyolítják. A Coca-Cola CUP első idényében, a 2012/13-as évadban közel 600 csapat nevezett a tornára, amelyen 1200 mérkőzésen 7000-nél is több gólt rúgtak a középiskolások. A nagy sikernek köszönhetően a folytatás mellett döntöttek a szervezők, és jól tették, az előző szezonban tovább nőttek a számok: 373 intézmény 723 csapata vett részt a programban.

A győztesek minden évben értékes utazásokkal gazdagodnak, például a 2012/13-as tenév nyertes fiúcsapata részt vehetett a Juventus edzésén Torinóban, a legjobb lánycsapat pedig ellátogatott a Hollandia–Magyarország vb-selejtezőjére, ahol személyesen is találkozhattak a csapatok tagjaival. Az előző idény két győztes csapata Rómában, a Giulio Onesti sportközpontban edzőtáborozott. Idén is érdemes nevezni, hiszen hasonlóan izgalmas nyeremények várnak a legjobbakra. A regisztráció szeptember 2-án indul és október 1-én zárul.

A Coca-Cola CUP-on azok a középfokú nevelési-közoktatási intézmények (középiskolák) csapatai vehetnek részt, melyek a saját intézményükben tanuló diákokból maximum 12 lányt, illetve fiút (minimum 6 főt csapatonként) regisztrálnak a www.cocacolacup.mlsz.hu oldalon 2014. október 1-ig. A csapatok összetétele kizárólag fiú vagy kizárólag lány lehet, létszáma maximum 12 fő. Az MLSZ 2014-2015-ös versenyrendszereiben érvényes játékengedéllyel rendelkező fiúk nem nevezhetők. Lányok esetében az MLSZ 2014-2015-ös versenyrendszereiben érvényes játékengedéllyel rendelkező maximum 3 játékos nevezhető egy csapatba. Valamennyi regisztrált résztvevőnek a tanév folyamán részt kell vennie iskolaorvosi vizsgálaton. A tanév végéig tartó bajnokságra az 1995. június 30. - 2000. december 31. között született középiskolás fiatalok jelentkezhetnek.

- A tavalyi évadban nagy eredmény volt, hogy a regisztrált lány játékosok száma majdnem 1900 fő volt. Az idei szezonban a csapatok illetve a regisztráltak számát természetesen szeretnénk tovább növelni, de fontos szempont az is, hogy a tornasorozatra benevező középiskolások színvonalas tornákon vehessenek részt. A lebonyolítási rend az előző évekhez képest nem változik sokat, azonban a regionális döntők bevezetése azt jelenti, hogy a programon belüli aktivitások számát még tovább növeljük, biztosítva ezzel, hogy a résztvevők egész tanéven keresztül kötődjenek a programhoz. Várjuk tehát a középiskolás csapatok jelentkezését az ország minden részéről, a nevezés természetesen továbbra is ingyenes - mondta Rédei Norbert, Grassroots Coca-Cola CUP koordinátor.

A torna menetrendje:

Őszi tornák (körzeti) 2014. október – november szabadtéri/terem
Tavaszi tornák (körzeti) 2015. március - április szabadtéri
Megyei döntők 2015. április 30-ig szabadtéri
Regionális döntők 2015. május 20-ig szabadtéri
Országos döntő 2015. június (külön kiírás szerint) szabadtéri

Az országos döntő a regionális döntők győztes csapatainak részvételével kerül lebonyolításra külön versenykiírás szerint. A regionális döntőkön az adott régióban lévő megyék megyei döntőinek győztes csapatai vesznek részt. A megyei döntőn minden körzetből a legjobb fiú, illetve lány csapatok vesznek részt, az őszi és a tavaszi tornákon elért összesített eredmény alapján.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS