U21: sztárcsapatok fiataljai várnak a mieinkre

2014. szeptember. 02., 13:18   |    

U21: sztárcsapatok fiataljai várnak a mieinkre

A Dajka László vezette magyar U21-es válogatott csütörtökön 16 órától, a felcsúti Pancho Arénában a spanyol válogatottat fogadja Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen.

A magyar válogatott számára már elérhetetlen az U21-es Európa-bajnokságon való szereplés, a csütörtöki ellenfél, a hibátlan mérleggel az élen álló spanyol válogatott azonban egyetlen pontra van attól, hogy matematikailag is bebiztosítsa első helyét a selejtező csoportban. Albert Celades szövetségi edző bombaerős keretet rakott össze a mieink és az osztrákok elleni összecsapásra, még úgy is, hogy a korosztály legnagyobb ászai közül többen nem kaptak meghívót az utolsó csoportmeccsekre.

A védelemben a Swansea-t erősítő Jordi Amat, a nyáron Valenciából a Bayern Münchenbe igazoló Juan Bernat, a néhány hete 12 millió fontért a Liverpoolhoz szerződő Alberto Moreno, a szintén a liverpooliakat erősítő Javi Manquillo, vagy a Stoke Cityben játszó Marc Muniesa egyaránt neves, a nemzetközi futballban jegyzett játékosok, és fiatal koruk ellenére sztárcsapatoknál számítanak alapembernek.

A középpályán ugyancsak jelentős tapasztalattal rendelkező labdarúgók szerepelnek majd a spanyoloknál, Sergi Roberto már 21 mérkőzésen erősítette a Barcelonát, a Rayo Vallecanóban az előző szezonban kulcsszerepet betöltő Saúl Niguez, vagy a Real Sociedadban futballozó Ruben Pardo egyaránt bizonyították felnőtt szinten a rátermettségüket, és mindhármuktól azt várják, hogy hamarosan felnőtt szinten is erősségei lehetnek a spanyol válogatottnak.

A támadósor félelmetesnek tűnik, csütörtökön a Newcastle-ben futballozó Ayoze Pérez, a múlt heti bajnoki nyitányon a Barcelona színeiben gólt szerző Munir El Haddadi, az Athletic Bilbao ásza, a felnőtt válogatottsággal is rendelkező Iker Muniain, a Getafében évek óta kulcsembernek számító Pablo Sarabia, az előző szezont az Evertonban töltő Gerard Deulofeu rohamozzák majd a magyar kaput.

- Tudjuk, hogy a spanyolok sztárokkal érkeznek hozzánk, nincs olyan poszt, ahol ne lennének klasszis játékosaik - mondta az mlsz.hu-nak Dajka László, a magyar válogatott szakvezetője. - Csapatom tagjai tisztában vannak azzal, hogy roppant nehéz dolguk lesz a csütörtöki találkozón, jól ismerik az ellenfél játékosait, és a tavalyi, spanyolországi mérkőzésen testközelből is tapasztalhatták, hogy mennyire erős az ellenfél. Természetesen kielemeztük a vendégek játékát, de elsősorban saját magunkkal foglalkozunk. Bátor, fegyelmezett játékkal megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni ebből az összecsapásból.

A spanyol U21-es válogatott kerete:

Kapusok: Rubén Blanco, Fernando Pacheco, Kepa Arrizabalaga
Hátvédek: Sergi Gómez, Jordi Amat, Juan Bernat, Alberto Moreno, Marc Muniesa, Jonny Castro, Javi Manquillo
Középpályások: Sergi Roberto, Saúl Níguez, Rubén Pardo, Denis Suárez
Csatárok: Oliver, Gerard Deulofeu, Pablo Sarabia, Iker Muniain, Munir El Haddadi, Ayoze Pérez, Unai López

Jegyinformációk

A csütörtöki mérkőzésre (Pancho Aréna, 16.00) szóló jegyek 500 forintos áron megvásárolhatók a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, valamint országszerte a Ticket Express partnerirodáiban.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS