Pintér Attila: Ki kell elemeznünk a hibáinkat

2014. szeptember. 07., 20:53   |    

Pintér Attila: Ki kell elemeznünk a hibáinkat

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a vereségben közrejátszott, hogy az utolsó tíz percben emberhátrányban játszott együttese.

Az északírek elleni, 2-1-es vereséggel végződő Európa-bajnoki selejtezőt követően Pintér Attila elmondta: néhány gyengébb egyéni teljesítmény és az utolsó tíz perc emberhátránya mellett a vereség fő oka az volt, hogy az utolsó húsz percben "elfogyott" a csapat, így hiába kontrollálta hetven percig a mérkőzést, a hajrában a vendégek két helyzetet dolgoztak ki és mindkettőt gólra váltották.

- Sajnálom a szurkolóinkat, mert egygólos vezetés után egyértelmű kudarc a végeredmény - kezdte sajtótájékoztatóját Pintér Attila. - A vereségünkben nagyban közrejátszott, hogy az utolsó tíz percet emberhátrányban játszottuk le. Ki kell elemezni a mérkőzést, tanulnunk kell és tanulni is fogunk belőle. Ilyen hibákat, mint amit a gólok előtt vétettünk, nem szabad elkövetni, mert ezen a szinten már könyörtelenül kihasználják azokat az ellenfelek. Sajnos korábban is jellemző volt, hogy hatvan-hetven perc után elfogy a csapat, most hetven percig a mi akaratunk érvényesült, ezt követően azonban az ellenfél mindkét adódó lehetőségét gólra váltotta. Ezzel együtt gratulálok az északíreknek, fegyelmezetten, jól játszottak a mérkőzésen. Voltak gyengébb teljesítmények a csapatunkban, több esetben is olyan megoldásokat láttam viszont a pályán, amit nem kértem a játékosoktól. Sokat ívelgettünk előre, nem járattuk megfelelően a labdákat, hiányoztak a mélységi passzok, ezért kevesebb lehetőségünk volt a gólszerzésre. A koncentrációs hibáinkat ki kell küszöbölnünk a folytatásra, hiszen még hosszú sorozat van előttünk, a soron következő mérkőzéseken nem engedhetjük meg magunknak, hogy csak hetven percig játsszunk megfelelően. Jelen pillanatban itt tartunk, az elemzéseket követően meg kell vizsgálnunk azt is, hogy esetleg stratégiát kell-e váltanunk, és egy másik úton továbbmennünk.

Michael O'Neill, az északírek szövetségi kapitánya úgy fogalmazott: fantasztikus eredményt ért el csapata, de nemcsak a végeredménnyel, hanem a mutatott játékkal is maradéktalanul elégedett.

- Nagyon büszke vagyok, és nemcsak a fantasztikus eredmény miatt, de a mutatott teljesítményre is. Sikeres volt a taktikánk, a hajrában elhittük, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Érezhető volt, hogy a magyar játékosokon óriási volt a nyomás, és az egyenlítő gól után igyekeztünk megragadni az esélyt, amiben segítségünkre volt, hogy Lipták sérülése miatt emberhátrányban futballoztak a hazaiak. Dzsudzsák semlegesítését fontos feladatnak tartottuk a meccs előtt, és ezt sikerült is megvalósítanunk, ma este a pályára lépett mind a tizennégy játékosom remek teljesítményt nyújtott - mondta az északír kapitány.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS