Főoldal > U21 > U21: négy gólt szerezve nyert Szarajevóban a válogatott

U21: négy gólt szerezve nyert Szarajevóban a válogatott

U21-es válogatottunk magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott Szarajevóban, ezzel megszerezte a harmadik helyet Eb-selejtező csoportjában.
A selejtező sorozat utolsó fordulójára is maradt tét az U21-es válogatott számára, a bosnyákok elleni mérkőzésen dőlt el, hogy harmadik helyen tud-e zárni a magyar válogatott. A végső helyezésnek a későbbi sorsolások kalapbeosztásánál lesz jelentősége, ezért egyáltalán nem volt mindegy, hogy milyen eredménnyel fejezzük be a selejtező sorozatot. A mieink tavaly - még Róth Antal irányításával - egygólos hátrányból 4-1-re legyőzték a bosnyákokat, azóta ellenfelünk több alkalommal is bizonyította, hogy erős csapattal rendelkezik, így kimondottan nehéz meccsre volt kilátás.

Tökéletesen kezdődött a mérkőzés, az 1. percben megszereztük a vezetést, egy jobb oldali bedobás után Vécsei Bálint elé került a labda, ő pedig kapásból, 16 méterről a léc alá bombázott (0-1). A mieink céltudatos, pontos játékkal rukkoltak elő, egymás után vezették a látványos akciókat a felázott, mély talajon. Ezekből több helyzetünk is adódott, és a 18. percben megérdemelten szereztük meg a második gólunkat is, egy gyenge felszabadítás után Kleinheisler László elé pattant a labda középen, a Videoton FC támadója egyet tolt rajta, majd 20 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-2).

A hazaiak csak a félidő közepén és végén tudták rövidebb időre uralni a játékot, a szünetig egyetlen igazán veszélyes helyzetük volt, a 43. percben egy távoli lövést Jova Levente a kapufára ütött. A magyar válogatott nem játszott jelentős mezőnyfölényben, de szinte minden akciónk gyors és pontos volt, s ezúttal a befejezések is jól sikerültek. Az 51. percben megszületett a harmadik magyar találat, Vécsei Bálint szabadrúgása után, egy szép kombinációt követően Kelemen fejese után Bacsa Patrikhoz került a labda, aki közelről a kapuba továbbított (0-3). Két perccel később ismét középkezdéshez készülődhettek a hazaiak, egy szép kiugratás után Holender Filip lövése után a labda felperdült a kapusról, Bese érkezett, és 10 méterről okosan, ívelten fejelt a kapuba (0-4).

A 60. percben megfogyatkozott a magyar válogatott, Poór Patrik egy rossz ütemű becsúszással érdemelte ki a piros lapot. Emberelőnyben átvette az irányítást a bosnyák válogatott, de a hajráig csak kisebb helyzetekig jutott, a védelmünk jól állta a sarat. A 87. percben végül megszületett a szépítő gól, Zolotic 20 méteres lövése megpattant‎, így a labda az elvetődő Jova helyére gurult (1-4). A magyar győzelmet azonban nem veszélyeztette semmi, a mieink fegyelmezett, helyenként kifejezetten szellemes, látványos játékkal megérdemelt győzelmet arattak, és biztosították be harmadik helyüket a selejtező csoportban.

- Mindkét félidőt kiválóan kezdtük, és ezzel gyakorlatilag el is döntöttük a mérkőzést. Nagyot harcoltunk, szervezetten, fegyelmezetten futballoztunk, és ebben az arányban is megérdemeltük a győzelmet - értékelt a lefújás után Dajka László.

Bosznia-Hercegovina - Magyarország 1-4 (0-2)
Magyarország: Jova Levente - Szolnoki Roland, Kelemen Dávid, Tamás Márk, Baráth Botond - Poór Patrik, Vécsei Bálint (Jagodics Márk, 88.) - Bese Barnabás, Kleinheisler László (Vass Patrik, 74.), Holender Filip (Patvaros Zsolt, 65.) - Bacsa Patrik

A mérkőzés összefoglalója:nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • U21

  A magyar U21-es válogatottnak keményen meg kellett harcolnia a három pontért Málta ellen, de egy utolsó pillanatokban szerzett találattal 2-1-re nyerni tudott keddi, gyirmóti Eb-selejtezőjén.

  U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem
 • U21

  A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

  U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
 • U21

  Pénteken 18.00 órakor Padernbornban, az Eb-címvédő németek ellen lép pályára a magyar férfi U21-es válogatott.

  U21: Motiváltan készül a németek ellen a válogatott
 • U21

  Csütörtökön délelőtt megtartották az U21-es Eb-selejtező sorozat csoportbeosztását, a svéd, a török és a belga válogatott is az ellenfeleink között lesz.

  U21: Szeptemberben Málta ellen kezdjük az Eb-selejtezőket
 • U21

  A magyar férfi U21-es válogatott 3–1-es vereséget szenvedett Görögország ellen az Athénban lejátszott Eb-selejtezőn. Michael Boris csapata nem játszott rosszul, többet birtokolta a labdát, mint ellenfele, és veszélyesebben játszott, ám a görögök szinte tökéletes helyzetkihasználása döntött.

  U21: Balszerencsés vereség Görögországban
 • U21

  A magyar férfi U21-es válogatott Görögország ellen, Athénban zárja az Európa-bajnoki selejtezősorozatát. Az már korábban eldőlt, hogy a kvalifikációt nem tudta kivívni a csapat, de a harmadik hely még megszerezhető.

  U21: Tizenegy kilométer kellett a sikerhez, a görögök ellen is ez a cél
 • U21

  U21-es válogatottunk 0-2-ről és 1-3-ról felállva 3-3-as döntetlent ért el a portugál korosztályos együttes ellen a két csapat gyirmóti Eb-selejtező mérkőzésén.

  Újabb 3-3 a portugálok ellen, ezúttal az U21-esektől
 • U21

  Az A-válogatottal párhuzamosan az U21-es csapat is együtt készül a napokban.

  U21: 23 játékos utazik Ausztriába
 • U21

  U21-es válogatottunk hiába szerzett vezetést a második félidőben az Albánia elleni idegenbeli Eb-selejtezőn, a lelkesebben futballozó hazaiak fordítottak, és 2-1-re megnyerték a találkozót.

  U21: előnyről buktunk el Albániában
 • U21

  U21-es válogatottunk jövő hét csütörtökön Gyirmóton fogadja Izrael csapatát, míg a következő héten Albániában lép pályára a csoport második helyezettje ellen.

  U21: Gyirmóton vehetünk revánsot az izraeli vereségért