Három ponttal tért haza Debrecenből a Pécs

2014. szeptember. 13., 20:16   |    

Három ponttal tért haza Debrecenből a Pécs

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának szombati játéknapján Debrecenben nyert 2-0-ra az első győzelmét szerző Pécs. Hazai pályán győzött a Honvéd a Haladás ellen, a Nyíregyháza és a Dunaújváros döntetlenezett, míg a KTE-Győr mérkőzés az esőzés miatt félbeszakadt.

DVSC-Teva-PMFC Matias 0-2 (0-0)
Vezette: Erdős József
Gólszerzők: Mohl az 55., Pölöskey a 92. percben

Jobban kezdett a Loki, a 17. percben Kulcsár lőtt húsz méterről kapura jobbal, a labda a keresztlécen csattant, majd onnan pattant az alapvonalon túlra. Az 54. percben büntetőhöz jutottak a vendégek: Jovanovic tette haza röviden a labdát, amire Uzoma csapott le, Novakovics pedig elgázolta a támadót. Uzomát ápolni kellett, a kapus pedig kapott egy sárga lapot. Mohl lőtte a büntetőt ballal, nagyon magabiztosan a kapu jobb oldalába (0–1). A 92. percben megduplázták előnyüket a vendégek, Heffler bal oldali beadása után Pölöskey fejelt kapura hat méterről, ezt még védte Novakovics, de a kipattanót a léc alá vágta a csatár, kialakítva a végeredményt (0–2).

Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás 2-0 (2-0)
Vezette: Németh Ádám
Gólszerzők: Portilla a 14., Hidi a 44. percben

A 14. percben egy apró szabálytalanság után Portilla csavart huszonnyolc méterről szabadrúgásból kapura, a labda megpattant Iszlain, így utat talált a kapu közepébe. Rózsa repült, de így sem tudott hárítani (1–0). A 44. percben megduplázta előnyét a Honvéd, Traoré készítette le a labdát a második hullámban érkező Hidinek, aki a tizenhatoson állva, belsővel elcsavarta Rózsa mellett kapásból a labdát (2–0). A 72. percben Schimmer előtt adódott egy hatalmas helyzet Marku hibája után, a szombathelyi azonban csak az oldalhálót találta telibe az ötös sarkáról. Bár a második játékrészben mindent megtett a Haladás az egyenlítésért, az eredmény nem változott, a Honvéd győzelmével a hatodik helyen áll.

Kecskeméti TE-Győri ETO FC 1-1 (1-1)(Félbeszakadt)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerzők: Strestík a 26. illetve Szavics a 31. percben

A 24. percben Balázs átverekedte magát a jobb oldalon, beadását Bebeto a bal alsóba fejelte, de kint volt már a labda a beadás előtt, ezért a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A 26. percben Strestík kicselezte Rudolf passza után Kitlt és Vukaszovicsot is, majd kissé jobbról, tíz méterről a jobb alsóba lőtt (0–1). A 31. percben Bebeto a bal oldalon Kitlnek adta a labdát, aki ballal beadott, a Dinjart megelőző Szavics pedig berobbanva az ötösről a jobb sarokba fejelt (1–1). Az 59. percben a nagy és folyamatos esőzés, valamint a pálya egyre rosszabb állapota miatt Solymosi Péter játékvezető 1-1-es állásnál félbeszakította a mérkőzést.

Nyíregyháza Spartacus FC-Dunaújváros PASE 0-0
Vezette: Bognár Tamás

Kiegyenlített meccset vívott egymással a két újonc, a 42. percben Balogh János tisztázott lábbal az ötösről, az ellentámadásból Bajzát tizenhét méteres lövése ment kevéssel a léc fölé. A 45. percben Pekár jobb oldali beadása után a Gavric által kifejelt labdát Huszák lőtte rá, Szekeres Adrián blokkolta a nagy erejű lövést. Az 53. percben Nikházi balról középre passzolt labdáját Böőr tizenhét méterről kevéssel lőtte a jobb alsó sarok mellé. A 73. percben Pekár baloldali szöglete után Fodor ballábas kapáslövése pattant az egyik védőről szögletre, az újabb sarokrúgást követően a kipattanó labdát Szécsi lőtte tizenhat méterről fölé. A 76. percben Törtei jobboldali szöglete után Gengeliczki hat méteres fejesébe vetődött bele a gólvonalon Milinte, így ebből sem lett gól, így 0-0-ás döntetlennel zárult a találkozó.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS