Futsal: kétszer győztük le a szlovákokat

2014. szeptember. 15., 20:40   |    

Futsal: kétszer győztük le a szlovákokat

Az A-válogatott és az U21-es korosztályos együttesünk is kapott gól nélkül verte Szlovákiát a brnói Visegrádi Négyek Tornája első játéknapján.

Futsalválogatottjaink megkezdték szereplésüket az immár hagyományos őszi viadalon, a Visegrádi Négyek Tornáján, az első játéknapon az A-válogatott és az U21-es együttes is a szlovákokkal mérkőzött meg. A játéknap mérlege imponáló: két győzelem, 9-0-ás gólkülönbség.

Az U21-es válogatott játszott először, és nagy csatában kerekedett fölül. A találkozó elején mezőnyben kiegyenlített volt a játék, de a kapu előtt a magyar válogatott volt határozottabb, s a 8. percben Szabó Péter révén megszerezte a vezetést. A gól után fölénybe kerültünk, többször is esély adódott az előny növelésére, de kimaradtak a helyzetek, a szünetig maradt az egygólos magyar vezetés. A második játékrészben ismét a mieink találtak be, Apatini Márk duplázta meg a fórt. A szlovákok a hajrában kockázatot is vállaltak a szépítés érdekében, de az utolsó pillanatokban újabb magyar gól született, ezt Klacsák Bence szerezte, így alakult ki a 3-0-ás végeredmény.

- A mai napon nagyon motiváltam, jó küzdőszellemmel játszottak a srácok, és ennek meg is lett az eredménye, egy nagyon jó szlovák csapatot tudtunk legyőzni - nyilatkozta a mérkőzés után Fehér Zsolt vezetőedző. - Az első félidőben rengeteg helyzetünk volt, de csak egyet sikerült gólra váltanunk, a fordulás után pedig végig a mi akaratunk érvényesült, és megérdemelten nyertünk. A csapat erejét mutatja, hogy az utolsó percekben öt mezőnyjátékos ellen sem kaptunk gólt, bízom benne, hogy hasonló lesz a folytatás is.

Az A-válogatottak mérkőzésén a szlovákok okoztak néhány meleg pillanatot a mieinknek az első percekben, agresszíven letámadtak már a mi térfelünkön, kellett egy kis idő, mire felvettük az ellenfél diktálta iramot. Hamar kiegyenlítetté vált azonban a játék, és ekkor már a mieink akarata érvényesült, Dróth Zoltán révén a 6. percben megszereztük a vezetést is. Innen pedig már nem volt megállás, egymás után lőttük a gólokat, a szünetig meg sem álltunk négyig.

A fordulás után a szlovákok feladták lélekben a találkozót, el is fáradtak a saját maguk diktálta tempóban, a helyzetek alapján akár két számjegyű is lehetett volna a különbség a két csapat között, de a legtöbb helyzetünk kimaradt, ezért végül "csak" 6-0-ra győztünk. Dróth Zoltán kétszer volt eredményes, mellette Lódi Tamás, Öreglaki Szabolcs, Gál István és Rábl János lőtt egy-egy gólt.

- Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, Szlovákiát hat góllal legyőzni minden esetben nagyszerű teljesítményt. Sok pozitívum volt a játékunkban, de nem szabad megelégednünk azzal, amit eddig elértünk, mert hosszú még az út előttünk, és meccsről meccsre kell tovább javulnunk. Holnap a csehek ellen nehéz mérkőzés vár ránk, amelyen már a fáradtsággal is kalkulálnunk kell, bízom benne, hogy hasonló teljesítményt tudunk nyújtani - fogalmazott a találkozót követően Sito Rivera, a mieink szakvezetője.

U21-es válogatottak mérkőzése:
Magyarország-Szlovákia 3-0 (1-0)
Magyarország: Mezei Dávid - Szabó Péter, Bognár Bálint, Püspök Péter, Apati Márk
Boldizsár Márk, Klacsák Bence, Ragadics Krisztián, Magyar Zsolt, Kulik Renátó, Sáhó Kristóf, Vas Ádám, Gulyás Márk
Gólszerző: Szabó Péter a 8., Apatini Márk a 29., Klacsák Bence a 40. percben

A-válogatottak mérkőzése:
Magyarország-Szlovákia 6-0 (4-0)
Magyarország: Tóth Gyula - Rábl János, Lódi Tamás, Dróth Zoltán, Szeghy Szabolcs
Cserék: Dávid Richárd, Lovas Norbert, Trencsényi János, Gál István, Öreglaki Szabolcs, Tatai József, Harnisch Ákos, Tihanyi Csaba.
Gólszerző: Dróth Zoltán (2), Lódi Tamás, Öreglaki Szabolcs, Gál István, Rábl János

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS