Női válogatott: fölényes sikerrel zártuk a vb-selejtezőket

2014. szeptember. 17., 17:48   |    

Női válogatott: fölényes sikerrel zártuk a vb-selejtezőket

A magyar válogatott 7-0-ra győzte le Lovecsben a bolgárokat, a csereként beállt Vágó Fanni négy gólt szerzett a találkozón.

Női A-válogatottunk utolsó vb-selejtezőjén lépett pályára szerdán, az ellenfél a csoport sereghajtója, Bulgária volt Lovecsben. Markó Edina támadóbb szerkezetben küldte pályára együttesét, mint a múlt heti, osztrákok elleni találkozón, és a magyar válogatott gyorsan magához is ragadta az irányítást, s már az első percekben kialakított néhány kecsegtető lehetőséget. Az első helyzet Zeller Dóra előtt adódott, majd nem sokkal később, a 9. percben Sipos Lilla a kapufát találta el.

A folytatásban is jelentős fölényben játszottunk, és a 30. percben megszereztük a vezetést, Szuh Erika szögletét követően Csiszár Henrietta továbbított a hálóba (0-1). A gól nem változtatott a játék képén, maradt a magyar dominancia, és a 39. percben megdupláztuk az előnyt, ezúttal is Szuh szöglete vezetett a gólhoz, a beadás után Tóth Gabriella hozta helyzetbe Sipos Lillát, aki a hálóba lőtt (0-2).

Bár a játékra nem lehetett panasz, a szünetben Markó Edina kettőt cserélt, Vágó Fanni és Rácz Zsófia állt be. Vágó tökéletes csere volt, egészen parádés csatárteljesítményt nyújtott: 25 perc alatt egymaga négyszer talált a bolgár kapuba, ezzel a 71. percben már 6-0-ra vezetett a magyar válogatott, Sipos két, Zeller és Csiszár egy-egy gólpasszal segítette "munkáját".

Az utolsó húsz percre már csak a gólkülönbség maradt nyitott kérdés, a hazaiak erejéből szépítésre nem futotta, ráadásul a hosszabbítás másodperceiben Sipos megszerezte második találatát is, a végeredmény így Bulgária-Magyarország 0-7.

DSC_6930|

A győzelemmel a magyar válogatott 12 ponttal zárta a világbajnoki selejtező sorozatot, csoportja negyedik helyén.

- Az őszi egymás elleni mérkőzésünk után más játékra számítottunk a bolgároktól, de ellenfelünkben nem volt akkora erő, hogy irányítani tudja a mérkőzést - mondta a mérkőzést követően az mlsz.hu-nak Markó Edina. - Már a meccs legelején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és bár ebben a periódusban még nem volt meg a megfelelő ritmus a játékunkban, a kelleténél kicsit tompábban, pontatlanabbul futballoztunk, így is sikerült kétgólos előnyt szerezni a szünetre. A második félidőben már valóban ötletes, kreatív, látványos játékkal rukkoltunk elő, és végül ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. A sorozat utolsó két mérkőzésén sokat léptünk előre játékban, ez azt mutatja, hogy jó irányba tartunk, fizikai és mentális téren is sikerült előrelépnünk. Akiket le kellett győznünk a sorozatban, azokat le is győztük, és úgy érzem, most már a finnek vagy az osztrákok ellen is több esélyünk lenne a pontszerzésre, mint néhány hónappal ezelőtt. A fejlődésnek örülök, de fontos, hogy ez a folyamat ne szakadjon meg, és ilyen lépésekkel haladjunk előre a jövőben is.

Bulgária-Magyarország 0-7 (0-2)
Magyarország:
Szőcs Réka - Szeitl Szilvia, Gál Tímea, Tálosi Szabina, Tóth Gabriella (Vágó Fanni, 46.) - Nagy Lilla (Rácz Zsófia, 46.), Hummel-Smuczer Angéla, Csiszár Henrietta (Pádár Anita, 77.), Sipos Lilla - Szuh Erika, Zeller Dóra
Gólszerzők: Csiszár 30., Sipos 39., 91., Vágó 51., 64., 67., 71.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS