Dárdai Pál az ideiglenes szövetségi kapitány

2014. szeptember. 18., 11:42   |    

Dárdai Pál az ideiglenes szövetségi kapitány

Dr. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Pintér Attila távozik a szövetségi kapitányi posztról, az idei mérkőzéseken Dárdai Pál irányítja a válogatottat.

Az MLSZ elnöksége csütörtöki ülésén értékelte Pintér Attila elmúlt hónapokban végzett munkáját, valamint meghallgatta a szakember beszámolóját az elmúlt időszakról. Az ülést követően a Magyar Labdarúgó Szövetség felbontotta Pintér Attila szerződését, és Dárdai Pál személyében átmeneti szövetségi kapitányt jelölt ki.

A jelenleg a német Hertha BSC-nél dolgozó Dárdai Pál az idei három tétmérkőzésen, a románok, a feröeriek és a finnek elleni Eb-selejtezőkön irányítja a válogatottat.

Csányi Sándor a döntés hátteréről elmondta: Pintér Attilát továbbra is felkészült szakembernek tartja a szövetség elnöksége, de az elmúlt hónapokra kitűzött célok nem, vagy csak részben sikerül teljesítenie. Jól ismerte fel, hogy a csapatépítés érdekében szükség van a rendszeres összetartásokra, mégsem alakult ki egy válogatott mag, amely profitálni tudott volna abból, hogy lehetősége volt begyakorolni a tervezett taktikát, játékrendszereket.

"Pintér Attilában a döntésünk ellenére nem csalódtunk, nem lehet elvitatni tőle, hogy szakmailag felkészült edző" – fogalmazott Csányi Sándor, majd megköszönte a távozó szakember munkáját.

Az MLSZ elnöke ezt követően bejelentette, hogy a szövetség ideiglenes kapitányt jelölt ki, az idei mérkőzéseken Dárdai Pál irányítja a válogatottat. Csányi Sándor elárulta, hogy ő hosszabb távon is el tudta volna képzelni Dárdait kapitányként, a korábbi 61-szeres válogatott játékos azonban egyelőre nem szeretné otthagyni berlini munkáját, ezért vállalta kizárólag az idei három mérkőzést.

A szövetség már megkezdte a hosszú távra szóló megoldás keresését, több lehetséges kapitányjelölt neve is felvetődött, velük hamarosan megkezdődnek az egyeztetések. A kapitány kiválasztásának fontos kritérium, hogy a jelölt tapasztalt, lehetőleg már válogatottak élén is sikereket elérő szakember legyen.

Csányi Sándor újságírói kérdésre válaszolva elmondta: bízik benne, hogy Dárdai Pál karakteres személyiségével, 17 éves nemzetközi tapasztalatával, elfogadottságával elősegíti, hogy egységes, jó küzdőszellemű válogatott alakuljon ki a következő három hónapban.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS