Csak a DVTK tartja a lépést a Videoton FC-vel

2014. szeptember. 22., 11:23   |    

Csak a DVTK tartja a lépést a Videoton FC-vel

Legalábbis lőtt gólok tekintetében, e két csapaton kívül egy csapat sem lőtt gólt minden eddigi bajnoki összecsapáson. Rudolf Gergely a szülővárosában duplázott, anyaegyesülete ellen szerzett két gólt. Az OTP Bank Liga 8. fordulójának érdekességei.

PMFC-MATIAS–MVM-PAKS 1-1 (0-0)
Gólszerző: Kovács G. (93., öngól), illetve Bartha (86.)

– A döntetlennel az MVM-Paks továbbra is veretlen, ellenben a PMFC Véber Györggyel hazai pályán nyeretlen.
– A pécsiek leggyakoribb őszi eredménye az 1-1, hét bajnoki mérkőzésükből három is ilyen eredménnyel ért véget. A megnyert debreceni meccs kivételével a legutóbbi hat bajnoki találkozójukon mindig egy gólt szereztek.
– Csertői Aurél együttese a legutóbbi négy bajnoki találkozójából hármon egy pontot szerzett.
– Viszonylag kiszámítható a tolnai védelem teljesítménye a mostani idényben: hazai pályán nem kap gólt, idegenben egyet. Csak a nyíregyházi 3-0 nem illik a sorba.
– A mostanit megelőzően legutóbb május 10-én, a Mezőkövesd elleni találkozón segítette öngól a pécsieket. Akkor 2-1-re nyertek.
– Bartha László a második gólját szerezte az őszi bajnoki idényben, korábban az MTK kapujába talált be.



NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–GYŐRI ETO FC 2-3 (1-2)
Gólszerző: Pákolicz (18.), Bajzát (69.), illetve Rudolf (8., 32.), Priskin (51.)

– A Győri ETO először nyert idegenben a bajnoki idényben.
– A Nyíregyháza először kapott úgy ki az OTP Bank Liga őszi idényében hazai pályán, hogy gólt is szerzett. Először kapott ki úgy az idényben, hogy két szerzett gólig jutott.
– Rudolf Gergely a szülővárosában duplázott, anyaegyesülete ellen szerzett két gólt.
– Horváth Ferenc együttese már 12 szerzett gólnál tart (ez az ötödik legtöbb a mezőnyben), de mindössze három játékos nevéhez fűződik a termés: Rudolf Gergely (5), Pátkai Máté (5) és Priskin Tamás (2) talált eddig az ellenfelek kapujába.
– Továbbra is igaz: ha a Nyíregyháza gólt tud szerezni, Bajzát Péter vagy ő is eredményes. Az egykori válogatott játékos korábbi csapatának rúgott látványos gólt, 2005 és 2010 között a győriek játékosa volt, a klub tagjaként lett kétszeres gólkirály.
– Pákolicz Dávid 2009. október 4. után szerzett ismét gólt az élvonalban. Akkor a Kecskemét kapujába talált be. Nyíregyházán szinte napra pontosan öt éve, 2009. szeptember 26-án szerzett gólt NB I-es játékosként. Duplán is érdekes, hogy az akkor is három gólt szerző Győri ETO volt az ellenfél (1-3), mivel a 30 éves csatár győri nevelésű, az ETO-ban lett élvonalbeli futballista.
– A Győri ETO a legutóbbi két bajnokiján öt gólt kapott a két újonctól, mégis hat pontot szerzett. Az eddigi hét bajnokin már három kapus is szerepet kapott, Kocsic (3), Kamenár (3) és Pogacsics Krisztián. A 28 éves magyar kapus a legutóbbi három NB I-es bajnokijából kettőn a Nyíregyháza ellen védett. A mostani ötgólos, a 2010-es hétgólos meccs volt, utóbbin a ZTE 4-3-ra verte a szabolcsiakat.



DIÓSGYŐRI VTK–BP. HONVÉD 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Bognár I. (59., 11-esből), Takács T. (86.), illetve Hidi (45.)

– Az eddig százszázalékos Videoton FC-n kívül csak a Diósgyőr talált a kapuba minden bajnoki fordulóban. 2014-ben eddig a borsodiak két bajnokija nem hozott csak DVTK-gólt: tavasszal az Újpest, majd a Paks elleni.
– Hazai pályán ősszel még veretlen a DVTK az OTP Bank Ligában. Pályaválasztóként legutóbb akkor kapott ki, amikor szerzett gól nélkül maradt: a Paks ellen, április 26-án.
– Bognár István az első bajnoki gólját lőtte diósgyőri játékosként, március 29. óta először szerzett gólt diósgyőri játékos büntetőből az OTP Bank Ligában.
– A vajdasági származású Takács Tamás a második gólját szerezte a magyar élvonalban. Az első a 93. percben elért győztes gól volt a Kecskeméti TE ellen, augusztus 17-én. Most egy kicsit jobban „sietett”, de ez is döntő találat volt.
– Antal Botondot a 15. percben kiállította Szabó Zsolt játékvezető. A fiatal kapus a 45. élvonalbeli mérkőzésén már a negyedik piros lapját kapta. – A Bp. Honvéd a negyedik idegenbeli mérkőzése után mindössze egy szerzett ponttal áll. Hazai pályán jobban megy: 4 mérkőzésen kilenc pont a mérleg.
– Hidi Patrik két egymást követő bajnoki mérkőzésén is a kapuba talált. Erre korábban nem volt példa élvonalbeli pályafutása során.



MTK BUDAPEST–DUNAÚJVÁROS PASE 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Pölöskei Zs. (37.), Kanta J. (64., 11-esből)

– Garami József együttese pályaválasztóként továbbra is százszázalékos.
– Az MTK az eddigi négy, vendéglátóként játszott mérkőzésén mindössze egy gólt kapott.
– Kanta József már öt gólnál jár az idényben, ezek közül kettőt szerzett büntetőből. A csapatkapitány az előző idényben még csak két gólnál tartott a nyolcadik forduló után.
– Szinte napra pontosan egy évvel a mostani siker előtt, az MTK ugyancsak 2-0-ra nyert hazai bajnoki mérkőzésen. A Paks ellen ugyancsak Pölöskei Zsolt és Kanta József talált a kapuba.
– Pölöskei Zsolt az MTK hatodik játékosa, aki ősszel bajnoki gólt szerzett. A támadó középpályás ezt megelőzően legutóbb április 12-én, a DVSC-Tevának rúgott gólt.
– Torghelle Sándor május 3. után játszott ismét bajnoki mérkőzést. Csereként állt be a második félidőre.
– A Dunaújváros-PASE hatodszor maradt szerzett gól nélkül, s ötödször kapott egynél több gólt.



SZOMBATHELYI HALADÁS–VIDEOTON FC 0-2 (0-2)
Gólszerző: Nikolics (24., 33.)

– A Videoton FC a nyolcadik bajnoki fordulóban a nyolcadik győzelmét aratta. Ezzel túlszárnyalta a 2011–2012-ben veretlenül bajnok DVSC-Teva rajtját. A Loki akkor hét győzelem után döntetlent játszott.
– A Videoton FC a Magyar Kupa- és a Ligakupa-mérkőzéseket is beleértve 12-ből 12 mérkőzést nyert meg eddig az idényben.
– Nemanja Nikolics az első nyolc forduló mindegyikében szerzett gólt, összesen 10 gólnál járva vezeti a mesterlövészek listáját. Tavaly is remekül kezdett ősszel, de a nyolcadik forduló után „csak” nyolc gólnál tartott.
– Joan Carrillo az első külföldi edző a magyar profi futball történetében, aki a nyolcadik mérkőzése után is százszázalékos. Legutóbb 1916-ban, még az amatőrkorszakban, Jimmy Hogan produkált hasonló rajtot az MTK-val.
– A Videoton FC mindössze a második idegenbeli bajnokiját játszotta az ősszel, ahogyan Nyíregyházán, úgy Szombathelyen is 2-0-ra nyert.
– Ez volt ősszel a fehérváriak első olyan bajnokija, amelyen csak Nemanja Nikolics szerzett gólt.
– Juan Jesus Calatayud az eddigi nyolc fordulóban csak egyszer, a Győri ETO ellen kapott gólt. Immár 474 bajnoki játékperc óta érintetlen a hálója.
– A Haladás sorozatban negyedszer kapott ki bajnoki mérkőzésen, hazai pályán még nyeretlen az idényben.
– A hazaiak közül Kapunek (27.), Halmosi (42.) is piros lapot kapott az első félidőben.



PUSKÁS AKADÉMIA FC–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Szakály D. (7.), Tischler (42.), Sallai R. (88.)

– A Puskás Akadémia FC az első győzelmét szerezte a bajnoki idényben. Benczés Miklós együttese legutóbb Kecskeméten, a 2013–2014-es szezon zárófordulójában nyert ezt megelőzően bajnokit.
– A Puskás FC először nyert bajnoki találkozót a Pancho Arénában.
– A mostani a felcsúti klub második legnagyobb különbségű győzelme az élvonalban, a rekord továbbra is a Mezőkövesd elleni 4-0.
– Ha Szakály Dénes gólt lő 2014 nyarán (és a vénasszonyok nyarán...), nyer a Puskás FC! A sárga-kékek 2-1-es, májusi, kecskeméti sikerében oroszlánrészt vállalt a két góljával, s most is ő jegyezte az első találatot.
– Tischler Patrik április 26. óta először szerzett bajnoki gólt.
– A 17 éves Sallai Roland 48 percet játszott eddig az élvonalban, de már két gólt szerzett.
– A Lombard Pápa a legutóbbi három mérkőzését elveszítette, s a legutóbbi négyen nem szerzett gólt.



ÚJPEST FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Vasziljevics (51., 11-esből), Simon (72.), illetve Mateos (56., 11-esből)

– Az Újpest több mint két év után nyert ismét budapesti csapat ellen bajnokit a Megyeri úton. 2012. augusztus 19-én is a Fradi volt a legyőzött.
– A lila-fehérek a 4. forduló után nyertek ismét, akkor, a DVSC-Teva ellen is Simon Krisztián szerezte a győztes góljukat.
– Dusan Vasziljevics gólja 321 perces újpesti gólcsendet tört meg.
– „Vaszke” az első gólját szerezte a bajnoki idényben (egyben ez volt a lilák első bajnoki gólja ősszel, amelyet nem Suljic vagy Simon szerzett), ezt megelőzően május 17-én, a Kecskemét ellen ért el bajnoki gólt.
– Az Újpest a május 17-i, KTE elleni meccs óta először ért el tizenegyesből gólt. A Fradi, ugyancsak Mateos révén, a Nyíregyháza ellen már lőtt büntetőből gólt.
– Thomas Doll Fradija a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzéséből hármat elveszített.
– Amióta a német edző irányítja a zöld-fehéreket, a Fradi csak budapesti csapatoktól kapott egynél több gólt bajnoki mérkőzésen. Kétszer az MTK-tól, egyszer az Újpesttől.



DVSC-TEVA–KECSKEMÉTI TE 0-0

– A címvédő mindössze két mérkőzését tudta megnyerni az első nyolc fordulóban. Amióta Kondás Elemér a csapat edzője, még soha nem rajtolt ilyen rosszul a csapat.
– 2012 novembere óta először maradt szerzett gól nélkül két egymást követő hazai mérkőzésén a DVSC.
– Az új Nagyerdei Stadionban a vártnál sokkal gyengébb a DVSC-Teva mérlege: 3 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség
– A Loki az első nyolc fordulóban öt gólt szerzett csak. 2013-ban 20, 2012-ben 14, 2011-ben 16 gólnál tartott a csapat a bajnokság ezen szakaszában.
– A Kecskeméti TE élvonalbeli bajnoki mérkőzésen először szerzett gólt Debrecenben.
– A bajnokságot négy vereséggel kezdő lila-fehérek immár három mérkőzés óta veretlenek.
– Az elmúlt egy évben mindössze harmadszor nem kapott a KTE gólt idegenbeli bajnokin. A másik két alkalom a Mezőkövesd és a PMFC-Matias elleni, tavaszi találkozója volt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS