Női U17: szünetig eldöntötték a csehek
U17 női   |   Archívum   |   2014. szeptember. 22., 17:54
Női U17: szünetig eldöntötték a csehek

Az Európa-bajnoki selejtező előtt álló női U17-es válogatottunk hétfőn Lipóton játszott felkészülési mérkőzést a cseh válogatottal.

Lévay Andrea együttese kimondottan erős ellenfelekkel találkozik az októberi Eb-selejtező tornán, ezért hasznosnak ígérkezett a hasonlóan jó erőkből álló csehek elleni felkészülési összecsapás. A mérkőzés első 20 perce rémálomba illő volt a mieink számára, a csehek óriási elánnal kezdték a mérkőzést, és a játék minden elemében felülmúlták az enerváltan futballozó magyar válogatottat. A vendégek a 6., majd a 7. percben is betaláltak, és a 12. percben ugyan szépítettünk (Grúber Brigitta beadása és Kocsán Petra lövése után egy cseh lábról a kapuban pattant a labda), a folytatásban nem tudtunk mit kezdeni a gyors, agilis, erős cseh támadókkal, akik éltek a kínálkozó lehetőségekkel, így a vendégek a 20. percben már 5-1-re vezetettek. A 37. percben megszületett a hatodik cseh gól is, és bár Vancsik Viktória a félidő végén, a 44. percben szépített az eredményen, szünetre eldőlt a találkozó (2-6).

A magyar válogatottnak csak a szünet után sikerült felvenni azt a tempót, amit a csehek diktáltak, ekkor már kiegyenlített volt a mérkőzés, mindkét oldalon hasonló számban adódtak helyzetek, de szorosabbá nem tudtuk tenni az eredményt, a második játékrészben nem született gól.

- Az első félidő olyan volt, mint amikor a Porschét megversenyeztetik egy Trabanttal. A csehek által diktált tempóhoz nem vagyunk hozzászokva, kiütközött, hogy egy ilyen ellenfélhez képest gondolkodásban, dinamikában, játékgyorsaságban is lassúak, körülményesek vagyunk - fogalmazott a mérkőzés után Lévay Andrea. - A második félidőben kiegyenesedtünk, helyzeteink voltak, de nem tudtuk szorossá tenni a mérkőzést. Ezen a mérkőzésen kiütközött a női labdarúgásunk összes hibája, rengeteget tanulsággal szolgált a találkozó. Az akarással egyáltalán nem volt gond, végig hajtottak, küzdöttek a lányok, de főleg védekezésben nagyon sokat kell javulnunk, hogy felvegyük a versenyt egy ilyen kreatív, fizikálisan erős és gyors játékosokból álló csapattal. Tanulnunk kell a hibáinkból, remélem, hogy szerdán már jóval szorosabb meccset tudunk játszani a csehekkel.

Magyarország-Csehország 2-6 (2-6)
Magyarország:
Varga Luca - Kun Barbara (Horti Boglárka, 32.), Rozmis Gabriella, Vancsik Viktória, Pilán Tímea (Süle Dóra, 75.) - Zoltán Bettina (Török Kitti, 32.), Zágonyi Barbara (Szakonyi Emese, 50.)- Grúber Brigitta, Krascsenics Petra (Magyarics Zoé, 41.), Csányi Diána - Kocsán Petra

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.