Szeptember 23-i fegyelmi határozatok

2014. szeptember. 23., 17:50   |    

Szeptember 23-i fegyelmi határozatok

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) szeptember 23-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

A FEB a Haladás - Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (MLSZ, a játékvezetők és a vendég sportszervezet szidalmazása) miatt a Haladást, mint visszaesőt, 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB az Újpest - FTC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél sportszervezet szidalmazása), nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz bevitele és használata, rasszista megnyilvánulás (huhogás), az ellenfél gyúrójának fejbe dobása miatt az Újpestet, mint visszaesőt 1.500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá két soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Stadion B és D szektorának lezárását rendeli el. A szektorok lezárásának végrehajtását a FEB három hónapra felfüggeszti. Végre kell hajtani a fegyelmi büntetést, ha a sportszervezet a felfüggesztés időtartama, azaz három hónap alatt újabb fegyelmi vétséget követ el.

A bizottság enyhítő körülményként értékelte a rendező sportszervezet vonatkozásában, hogy a rendezők a pirotechnikát alkalmazó szurkolót azonosították és kiemelték. Az FEB enyhítő körülményként értékelte az Újpest büntetésének kiszabásakor, hogy a fegyelmi vétségek megakadályozásra intézkedés történt és a klub a találkozó után közleményben, a nyilvánosság előtt bocsánatot kért szurkolója tettéért.

A FEB a vendég szurkolók megbotránkoztató rigmusok (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) bekiabálása miatt a FTC-t, mint visszaesőt, 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Halmosi Péter (Haladás), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható hátulról rácsúszott ellenfele lábára, aki rövid ápolás után folytatni tudta a játékot 3, Kapunek Kamil (Haladás), mert amikor a labda megjátszható közelségben volt hátulról rácsúszott ellenfele lábára, aki rövid ápolás után folytatni tudta a játékot 2, Antal Botond (Diósgyőr) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB II

Bakos Bence (Balmazújváros) 1, Molnár F. Tamás (Szeged 2011), mert szándékosan mellbe rúgta ellenfelét 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Vágó Levente Martin (Szigetszentmiklós), mert a amikor a labda nem volt megjátszható közelségben ellenfelét földre lökte és a földön ütlegelte, a bajnoki mérkőzésektől 5 hétre szóló eltiltást kapott.

Nyilas Elek vezetőedző (Szeged 2011) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, Borsos Vilmos edző (SZTK), mert az asszisztens személyére súlyosan sértő kifejezéseket használt 200.000 Ft pénzbüntetést kapott, Tanács Attila technikai igazgató (Szeged 2011), mert a játékvezetők öltözőbe vonulása közben az asszisztensre sértő megjegyzést tett, majd a játékvezetőt háromszor hátba vágta, a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 14 hónapra szóló eltiltást kapott.

NB III

Pádár Gábor (Veresegyház) 1, Illés Dávid (Győri ETO), mert amikor a labda nem volt megjátszható közelségben a földről felkelni készülő ellenfelét meglökte 2, Németh Balázs (Mosonmagyaróvár), mert szándékosan belerúgott ellenfelébe 2, Riedl József (Tököl), mert a mellette elfutó ellenfelét megütötte 3, Kovács Ádám (Balatonfüred) 1, Simon Bálint (Jászberény) 1, Balázs Bálint (REAC) 1 és Tóth Péter (Szekszárd) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az Orosháza – Szekszárd mérkőzéssel kapcsolatban az Orosházát rendezői hiányosságok miatt 50.000 Ft pénzbüntetést megfizetésére kötelezte, Kiss Sándor rendezőt a labdarúgással kapcsolatos sporttevékenységtől 3 hónapra eltiltotta, mert az ellenfél egyik játékosát a combján megrúgta.

Orenstein József vezetőedző (Diósd) a kispadtól és az öltözőtől 1, Kvanduk János vezetőedző (Szekszárd) sorozatos, sportszerűtlen reklamálás miatt 2 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Női nagypályás bajnokságok és kupák

Kósa János vezetőedző (Nyírség NSC) a kispadtól és az öltözőtől 1, Molnár Zoltánné vezetőedző (Gyula), mert a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezéseket használt 3 soron következő női NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Nagy Zsombor (BEAC), mert a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezést használt 3, Juhász Sándor (Hódmezővásárhely) 1, Závodszky Ádám (Dupont FC) 1, Pári Kristóf (Energia SC) 1, Kovács István (Rubeola), mert amikor a labda nem volt megjátszható utána rúgott ellenfelének 2, Sánta János Attila (MVFC), mert a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezést használt 3, Tihanyi Csaba (MVFC), mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd utána a játékvezető személyére két esetben súlyosan sértő kifejezéseket használt 5, Folk Zsuzsanna (Tolna-Mözsi) 1 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés

FTC 30, Újbuda 10, Veszprém 12, Békéscsaba 17,5, Szekszárd 12, Szigetszentmiklós 17,5 ezer forint.

FEB határozatával kiszabott pénzbüntetés meg nem fizetése

A FEB a kiszabott pénzbüntetés határidőre történő meg nem fizetéséért a bajnoki osztályra érvényes óvási díjjal megegyező késedelmi pótlék megfizetésére kötelezi a pénzbüntetés megfizetéséig a Pécset, DVSC-t, Testvériség SE-t, Tököl VSK-t, FC Dabast, Kecskeméti NLE-t, Nyírbátori FC-t és a Csácsbozsok-Nemesapáti SE-t. Ezen túlmenően a FEB a Pécset 150.000 Ft, a DVSC-t 115.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére is kötelezi.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

A hírkategória további hírei

Bizottságok
Fellebbviteli határozat

2017-06-14 16:37:02

Fellebbviteli határozat

Bizottságok
Fellebbviteli határozatok

2017-05-26 12:34:47

Fellebbviteli határozatok

Bizottságok
Fellebbviteli határozatok

2017-03-24 15:46:13

Fellebbviteli határozatok

Bizottságok
Versenybizottsági határozat

2016-11-07 17:15:49

Versenybizottsági határozat

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS