Életet mentett a Fejér megyei játékvezető

2014. szeptember. 24., 13:10   |    

Életet mentett a Fejér megyei játékvezető

A Fejér megyei másodosztályban a Vál–Bodajk mérkőzésen kis híján tragikus események játszódtak le, de köszönhetően a játékvezető lélekjelenlétének és hatékony közreműködésének, sikerült megelőzni a nagy bajt.

A Vál csatárának, Rada Gábornak a 38. percben egy ütközés következtében hátracsúszott a nyelve, egyszerűen nem kapott levegőt. Szerencséjére a közelben tartózkodott Závotka Csongor játékvezető, aki azonnal a segítségére sietett. A seregélyesi bíró sporttárs civilben a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház műtőse, tehát hozzáértőként tudott közbeavatkozni egy speciális fogással.

A 22 éves játékvezetői múlttal büszkélkedő Závotka Csongor nemrég vett részt olyan budapesti továbbképzésen, ahol épp arról volt szó, hogy mi a teendő hasonló eseteknél. Mivel műtőkben tölti a napjait, van tapasztalata az életmentés terén. Másodperceken múlt a kínos helyzetbe került labdarúgó élete, de a szakszerű beavatkozás révén megúszta az esetet. E napot alighanem második születésnapjaként ünnepli meg a jövőben.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS