Dárdal Pál ismertette a válogatott stábját

2014. szeptember. 26., 13:37   |    

Dárdal Pál ismertette a válogatott stábját

A szövetségi kapitány az MLSZ Tv-nek adott interjújában elmondta: elsősorban nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosokat keresett a válogatottba.

Dárdai Pál pénteken ismertette a stábjának összetételét, ezek szerint pályaedzője Szabics Imre lesz, a kapusedzői feladatokat Andrusch József, az erőnléti edzői feladatokat Holanek Zoltán látja el, játékosmegfigyelőként Salló István dolgozik a stábban. A stáb tagja lesz Nyilasi Tibor is, aki egyfajta tanácsadóként segíti Dárdai Pál munkáját.

- Azért kértem fel Nyilasi Tibort, mert neki rálátása van az NB I-es bajnoki mérkőzésékre, hosszabb ideje figyelemmel követi a hazai élvonalbeli mérkőzéseket, ezért nagy segítségünkre lehet a válogatott kerettagok teljesítményének értékelésében - mondta Dárdai Pál. - Emellett a keretben van néhány fiatal játékos is, akik a korosztályos válogatottakban többek között az ő keze alatt pallérozódtak, velük kapcsolatban is fontos információkat szerezhetek Nyilasi Tibortól.

- Dárdai Pál a kinevezése után hívott, hogy ezen a három mérkőzésen segítsem a munkáját. Meglepett a felkérés, de természetesen szívesen segítek, és osztom meg észrevételeimet az itthon játszó, valamint a korosztályos válogatottakban futballozó játékosokról - fogalmazott Nyilasi Tibor.

Dárdai Pál az MLSZ TV-nek adott interjúban elmondta: az ösztöneire hallgatott, amikor elvállalta a feladatot, és bár eleinte a környezetében senki sem javasolta, hogy leüljön a magyar válogatott kispadjára, döntése után mindenki mögötte áll és bátorítja. A kapitány úgy fogalmazott, hogy az elmúlt néhány napja aktív munkával telt össze kellett állítani a stábot, majd ki kellett alakítani az első keretet.



Arra kérdésre, hogy mire lehet elég a románok ellen meccsig előttünk álló rövid időszak, valamint a négy-öt napos felkészülési periódus a kerettel, Dárdai Pál így válaszolt:

- A Németországban játszókkal kapcsolatban képben vagyok, de a többiekről információkat kellett szereznem. A válogatottban más munkát kell végezni, mint klubszinten. Elsősorban lélekben kell összehozni a csapatot, egyszerű játékrendszert kell kialakítani, amit minden labdarúgó jól ismer. Ha be tudom bizonyítani a közös munka során, hogy értem a dolgomat, akkor a játékosok bízni fognak bennem. Azt szeretném, hogy a meghívott futballisták koncentráltak legyenek, előrefelé gondolkodjanak, legyen bennük támadó szellem, akkor is, ha éppen védekezni kell. Erre kell megtalálnom a legalkalmasabb játékosokat az összetartás négy napja alatt. Fontosnak tartom, hogy legyen meg a labdarúgókban a nemzetközi rutin, amit akár korábban, légiósként, vagy a korosztályos válogatott tagjaiként szereztek meg. Utánpótláskorú játékosokat is meghívtam, mert az a cél, hogy aki vezéregyéniség az U19-es együttesben, az később vezéregyéniség legyen a felnőtt válogatottban is - fogalmazott Dárdai Pál.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS