Melyik arcát mutatja az MTK?

2014. szeptember. 27., 11:56   |    

Melyik arcát mutatja az MTK?

Öt mérkőzéssel folytatódik ma az OTP Bank Liga kilencedik fordulója.

KECSKEMÉTI TE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Szeptember 27., szombat, 14.30)

A KTE nagyon rosszul, vereségekkel kezdte az idényt, de az utóbbi hetekben javított mérlegén. A Dunaújváros elleni, még inkább a botlások közé sorolható döntetlen után nyerni tudott Pécsen, majd elhozott egy pontot az új Nagyerdei Arénából, Debrecenből is. (A legutóbbi kiírt hazai mérkőzése, a Győri ETO elleni a rossz idő miatt félbeszakadt, így a csapat több mint egy hónap után lép pályára ismét bajnokin pályaválasztóként.) A Széktói Stadionban május 10. óta nyeretlen, a legutóbbi négy hazai bajnokiján összesen két gólig jutott, a legutóbbi kettőn egyszer sem talált a kapuba. A Nyíregyháza a legutóbbi két mérkőzését egyaránt 3-2-re elveszítette, kikapott az OTP Bank Ligában otthon a Győrtől, s elbúcsúzott a Magyar Kupától, miután vendégként alulmaradt a harmadik vonal legjobb csapata, a Várda ellen. Csábi József együttese vendégként eddig egyszer nyert ősszel bajnokit: a Bp. Honvédot győzte le. A két csapat 2010 óta nem játszott egymással bajnoki mérkőzést, 2012-ben a Magyar Kupában találkoztak. Akkor hazai pályán 4-2-re nyert az alacsonyabb osztályú Szpari.

GYŐRI ETO FC–MTK BUDAPEST
(Szeptember 27., szombat, 16.30)

Noha a Győri ETO a legutóbbi nyíregyházi győzelmével javított a mérlegén, szerzett pontjainak száma még mindig elmarad a tervezettől. Hazai pályán eddig jobban teljesített, csak a Ferencváros elleni vereség rontja a mérleget, a Honvédot és az újonc Dunaújváros-PASE-t is legyőzte Horváth Ferenc csapata. Probléma viszont, hogy az utóbbi fordulókban a védelem összesen öt gólt kapott a két újonctól. Az MTK idegenben sokkal kevésbé játszik hatékonyan, mint pályaválasztóként. A PMFC elleni remek, 4-0-s siker óta súlyos vereséget szenvedett Pakson, majd a Videoton FC-től Székesfehérváron, igaz, a pápai győzelem ötvenszázalékosra kozmetikázta a mérleget. A kék-fehérek a legutóbbi nyolc idegenbeli bajnokijukból csak hármat nem nyertek meg, de azok mindegyikén legalább három gólt kaptak. Garami József együttese tavasszal kétszer is játszott a győriek ellen az ETO Parkban, mindkétszer három gólt kapott. A Magyar Kupa-beli 3-3 továbbjutást ért, a bajnoki vereség (0-3) lehangoló volt. Az MTK egyébként 2007-ben győzött legutóbb vendégként a Győri ETO ellen, de akkor is kapott három gólt.

MVM-PAKS–DVSC-TEVA
(Szeptember 27., szombat, 18.30)

A képlet egyszerű: a Paks jó, a címvédő Loki rossz passzban van. Csertői Aurél együttese még veretlen a bajnokságban, éppen az áprilisi, DVSC elleni gól nélküli döntetlennel indult az immár hat találkozóra nyúlt, veretlen, s egyben kapott gól nélküli hazai sorozat. A mostani idényben az atomváros csapata pályaválasztóként eddig csak az Újpest (0-0) ellen nem nyert, a Győrt és az MTK-t magabiztosan legyőzte. (A Diósgyőr elleni találkozó a rossz időjárás miatt elmaradt.) A DVSC bajnokhoz méltatlan idegenbeli mérleget produkál amellett, hogy immár a hazait is lerontotta. Az első nyolc fordulóban mindössze két győzelmet aratott, vendégként még nyeretlen. Nyíregyházán, az Újpest és az MTK ellen, valamint Diósgyőrben is csak egy gólt kapott, de a támadójátéka gyengesége miatt mindössze két pontot szedett össze e találkozókon a megszerezhető 12-ből. Érdekes, hogy a Paks az első osztályban hazai pályán még soha nem tudta legyőzni a DVSC-t.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DUNAÚJVÁROS PASE
(Szeptember 27., szombat, 18.30)

Az akadémisták az előző fordulóban megszerezték első győzelmüket, az újonc dunaújvárosiak még várnak erre. Benczés Miklós együttesének a Pápa elleni 3-0 egyben az első megnyert bajnokit jelentette a Pancho Arénában. A Dunaújváros vendégként már hét (!) mérkőzésen is túl van, ezek közül kettőn szerzett pontot, Kecskeméten és Nyíregyházán. Megkockáztatjuk: legjobban ellenben Győrben játszott, noha 4-3-ra kikapott az ETO legénységétől.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–ÚJPEST FC
(Szeptember 27., szombat, 20.30)

Az utóbbi hetekben visszaesett a pápai csapat teljesítménye, a legutóbbi három bajnokiját elveszítette. A hazai pályán sem megy úgy, mint korábban: a remekül kezdő, a Ferencvárost is legyőző legénység kikapott az MTK-tól. Az Újpest ugyan a legutóbbi idegenbeli bajnokiját elveszítette a mezőny legjobb formában lévő csapta, a Videoton ellen, de a legutóbbi egy hétben kétszer is nyert a Megyeri úton, legyőzte a Ferencvárost a bajnokságban, a Haladást pedig a Magyar Kupában. Nincs tehát rossz formában. Ugyanakkor a Perutz-pálya nem a lilák legkedvesebb célállomása: már négyszer, legutóbb május végén kikaptak ott bajnoki mérkőzésen. Érdekes, hogy az élvonalban eddig már hétszer találkozott egymással a két csapat Pápán, de döntetlen még nem született.

A további program

Vasárnap:
Videoton-Diósgyőri VTK 16.30
Ferencváros-Szombathelyi Haladás 18.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS